Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Az #introvertáltkihívás: összefoglaló és tapasztalatok

Február közepén elhatároztunk Csillával, hogy szervezünk közösen egy Instagram kihívást. #introvertáltvagyok és #introvertáltkéntazélet hashtag-ek alatt osztottunk meg 10 napon keresztül szebbnél szebb képeket (ebben főleg Csilla jó) és rövid gondolatokat a mindennapjainkról, hogy bemutassuk milyen egy introvertált ember élete.

Mind a ketten introvertáltak vagyunk és azon belül is az INFJ kategóriába tartozunk, ezért találtuk érdekesnek, hogy együtt szervezzük meg a kihívást. Egy spontán, laza, nem túltervezett játékot gondoltunk ki, képekkel, és gondolatokkal, egy habkönnyű kis szórakozást a szürke és hideg februári napokra. Mivel mind a ketten imádunk tervezni és szervezni, így az ahogy esik, úgy puffan hozzáállást igaz, az első nap után elvetettük, és megterveztük a kihívás napjait. Ennek ellenére, vagyis inkább úgy mondanám, hogy emellett is szórakoztató volt látni, hogy mennyire más szemszögből fogunk meg egy-egy gondolatot és helyzetet.

És nem csak mi, hanem a csatlakozó játékosok is. Nagyon örültünk, hogy másokat is szórakoztat a kihívás, érdekes gondolatokat, eredeti ötleteket olvashattunk a szép képek alatt. Köszönöm, hogy ilyen szorgalmasan részt vettetek a mókában.

img_5934.JPG

img_5935.JPG

Ígértünk egy rövid összefoglalót itt a blogon is a játékot követően, ezért ma elhoztam a 10 napos kihívásból az 5 kedvenc képemet a hozzájuk tartozó rövid gondolatokkal. A kép alatt elolvashatjátok, hogy melyik nap milyen téma került terítékre.

#1 Az első képet a hó borította Frankfurtról készítettem, az egyik sétám alkalmával. Arról meséltem, hogy mennyire fontos egy introvertált ember számára, hogy rendszeresen egyedül is lehessen, így dolgozva fel a körülötte zajló világot. Szeretek néha egyedül sétálni menni, vagy magamban tenni-venni, akár egy egész napon keresztül. Néha jó megélni, hogy egyedül vagyok de nem magányos.

1️⃣nap: Egy introvertált akkor töltődik fel, akkor nyeri vissza türelmét és kedvességét, ha rendszeresen tud egyedül is lenni. Magamon úgy vettem észre, hogy ez legalább olyan fontos mint az alvás. Imádok emberek között lenni, beszélgetni, ismerkedni, de utána egy napig biztos, hogy elvonulok valamelyik szobába, hogy magamban szöszmötöljek. �� A képet a múlt heti hóesés alkalmával készítettem, amikor elmentem egyedül sétálni és madarakat nézegetni a Majna partjára. � Gondolkodtam, nézelődtem és képeket csináltam. Egyedül, de nem magányosan. �� #introvertáltvagyok #introvertáltkéntazélet #infjvagyok #infjkéntazélet #instakihívás #mutimitcsinalsz #mutiholvagy #snowyfrankfurt #tbpost #aboutlastweek #frankfurtliebe #frankfurtinwinter #mainhatten #mainufer #sachsenhausen #frnkfrt

A post shared by Gabuschka (@frankfurtimesek) on

 

#2 A harmadik napon osztottam meg ezt a képet a Mindset füzetemről, amelybe naponta írok. Amely abban segít, hogy összeírjam a céljaimat, a vágyaimat, aztán pedig hosszú listákat készítsek arról, hogy miért is fogom megvalósítani őket. A cél, hogy a gonosz kis negatív hangocskát, amely csak azt tudja kántálni, hogy miért nem vagyok rá képes, örökre elhallgattassam. Abban egyetértettünk a többi résztvevővel, hogy egy introvertált írásban jobban kifejezi magát.

3️⃣ nap #introvertáltkihívás: azt mondják, hogy mi introvertáltak írásban jobban kifejezzük magunkat mint szóban. ✍️️ Az írás nálam a gyerekkori naplókkal kezdődött, legelőször egy Bambis kulcsos naplómba írtam a gondolataim (ó azok a problémák.. lehet el kéne égetni őket, mert nagyon égő lenne ha valaki beleolvasna �) Később jött a blogolás �, majd egy éve az új szenvedélyem a #mindset is csatlakozott hozzá. Azt hiszem nem hiába mondják, hogy mi írásban jobban kifejezzük magunkat. Te hogy vagy ezzel? . . A következő hashtagek alatt megtalálod, hogy mások mit osztottak meg, és ne hagyd ki @csilla.incze mai posztját sem! #introvertáltvagyok #introvertáltkéntazélet #infjvagyok #infjkéntazélet

A post shared by Gabuschka (@frankfurtimesek) on

 

#3 A kihívás hatodik napján megosztott képnek csak annyi köze volt az aznapi témákhoz, nevezetesen a munka, és hivatáshoz, hogy munka után készült. Úgy megörültem a szép tiszta kék égnek, a tavasz első hírnökének, hogy mindenképpen ezt szerettem volna illusztrációként használni.

6️⃣nap #introvertáltkihívás: Úgy terveztük(!), hogy szervezünk egy spontán introvertált kihívást Csillával. A két született szervező és tervező. #hahaha �Eddig is megbeszéltük a témákat naponta, de ma összeírtunk a kihívás második felére több témát is, hogy minden résztvevő kedvére válogathasson. @csilla.incze és az én storymban is megtaláljátok őket, nézzétek meg, hogy melyik nap melyik topik inspirál, és ne habozzatok, imádjuk nézegetni a képeket! � A mai napra a #munka és #hivatás témát vettük elő. Szerintem itt nagyon nehéz általánosítani, hogy milyenek az #introvertáltak, ezért most csak a saját tapasztalatomról mesélek. Hiába leszek idén 35 éves, azt hiszem még mindig az útkeresésnél tartok, valószínűleg ezért is dolgoztam már úszásoktatóként, marketingesként, recepciósként és most mint #bürotante. Hogy csak a főbb állomásokat említsem. �Folyamatosan szedem össze a tapasztalatot, hogy pontosan megfogalmazzam, leszűkítsem a kört, hogy mi is az álommunkám, bár mindegyiket szerettem valami más miatt. Egy ideig ez zavart, mert úgy gondoltam, hogy ennyi idősen már illene tudnom, de most már úgy fogom fel, hogy legalább sok mindent kipróbálhatok. Azt hiszem a #dreamjob valami olyasmi lesz, ahol önálló lehetek, szabad, de kapcsolódhatok az emberekhez, segíthetek, valamit létrehozhatok, amellyel ha nem is az egész világ problémáját oldhatom meg, de legalább egy embernek segíthetek, vagy jobbá tehetem a napját. Sokáig szerettem volna önkéntesként Ázsiában dolgozni, de egy ideig nem mertem egyedül elindulni, most hogy már magabiztos vagyok, tudom mit kellene csinálnom, meg a férjem miatt nem indulunk el, ugyanis ő kijelentette, hogy nem fog Thaiföldön bébielefánt feneket mosni. #demiért? � Meséljetek, ti mit tapasztaltatok? Szeretitek a munkátokat? A képet munka után készítettem. #nofilter #introvertáltvagyok #introvertáltkéntazélet #infjvagyok #infjkéntazélet

A post shared by Gabuschka (@frankfurtimesek) on

 

#4 A hetedik napon posztoltam ezt a képet, és nem Frankfurtban lett hirtelen nyári kánikula február végén, hanem egy tavalyi nyaralásos képet tettem be, mert a párkapcsolat került szóba, és oda egész passzentos volt egy közös kép. A thaiföldi utazásunk utolsó napjainak egyikén készült, amikor csak bóklásztunk a strandon, fényképeket csináltunk, én lassítva, slow motion-ban videóztam a kis rákokat a homokban, a vízbe viszont nem mertem bemenni, mert több tábla is ki volt téve, hogy medúza veszély. Addigra már olyan fóbiám lett az úszkáló taknyoktól, hogy inkább a parton maradtam.

7️⃣nap #introvertáltkihívás: ma a ❤️ témával kapcsolatban írunk Csillával, érdekesnek tartjuk, hogy sok #introvertáltnak #extrovertált párja van. Pedig ha belegondol az ember, természetes, hogy így van. Ahhoz, hogy két introvertált megismerkedjen, legalább az egyiküknek vennie kell a bátorságot, hogy megtegye az első lépést. Ez introvertáltéknál mondhatjuk, hogy nem történik meg csak úgy pikk-pakk, így a legtöbb esetben mire köszönnének egymásnak, már berobog a nevető #extrovertált és megszerzi a zsákmányt. �‍♀️��Engem is mindig felszedtek, én magamtól senkinél nem próbálkoztam be, egy szemezést is csak 4 tequila leküldése után vállaltam be. Pedig mondták nekem mikor megérkeztem Németországba, hogy ezeket a német fiúkat le kell vadászni, mert nem kezdeményeznek. Én meg gondoltam, akkor így jártunk, lesz majd kockás pokrócom, macskáim ���és keresztrejtvényem, de szerencsére erre nem került sor, mert a férjem nem ijedt meg a #restingbitchface -emtől és az ijedt bambi szemeimtől, így egyelőre elnapoltam a hintaszékes terveimet. Sokat tanulunk egymástól, jól kiegészíti egymást a különböző temperamentumunk, és neki mindig sikerül annyira felmérgesítenie, hogy az agyvérzés kerülgessen. Szerinte én meg csak csöndes vagyok, de néha nagyon idegesítő. Titkon élvezem, hogy mindig valami spontán ötlete van, és őrültségeket talál ki, amelyekbe hagyom magam belevinni, ő pedig a hatásomra jobban átgondol dolgokat és kevesebb forrófejű döntést hoz. Olyan mintha Nyuszi és Teknős élnének együtt. A mai kép egy #tbthailand mert már annyira elegem van ebből a hidegből és télből, és még valami sarkvidéki hideg is jön ide, hogy mindenképpen szükségem volt erre a lassan egy éves Thaiföldi képre, hogy egy kis melegséget hozzon a jövő hétre! @csilla.incze is mesél arról, hogy milyen egy extrovertált férjjel az élet, nézzetek be hozzá! Egyre többen veszünk részt a kihívásban, nem meglepő hogy bele kellett melegedni, egy introvertált nem kezd bele csak úgy pikk-pakk mindenféle kihívásba. �Használjátok a következő hashtag-ket, ha szeretnétek megosztani a gondolataitokat a témában! #introvertáltkéntazélet #introvertáltvagyok #infjvagyok #infjkéntazélet

A post shared by Gabuschka (@frankfurtimesek) on

 

#5 A 10. napon a család és szülőség témát vettük elő, amely nekem most különösképpen aktuális, mivel Pötyike, a magzat éppen úton van, már több mint fél kilót nyom. Ezen a spontán (nem) képen, ahol a saját könyvespolcom előtt elmélyültem olvasgatok egy könyvet, vagyis a borítóját, már látszik, hogy növöget a hasam, bár aznap kicsit nagyobb volt mint szokott lenni. Mivel nagyon magas vagyok, így a kicsinek rengeteg helye van úszkálni, nem is áll ki még annyira a hasam, mint azt lassan a hatodik hónap indokolná. Legtöbbször úgy nézek ki, mintha csak felszedtem volna 8-10 kilót.

1️⃣0️⃣ nap #introvertáltkihívás a kihívás utolsó napján a családdal kapcsolatos gondolatainkat osztjuk meg. Júliusban, ha minden jól alakul, egy kis cukorfalat kisfiú szülei leszünk. ❤️ Az elmúlt pár évben, amíg várakoztunk, rengeteg időm volt azon gondolkodni, hogy milyen szülő szeretnék lenni. Mielőtt megfogant a kicsi, olyan félelmeim voltak, hogy egyáltalán hogy élem túl a szülést? �Nem vagyok az a tökös maca típus. Vagy majd mit csinálok ha beteg lesz, ha sír, vagy mondjuk ha elkezd hisztizni egy üzlet közepén. Mióta úton van, ezek a kérdések már nem foglalkoztatnak annyira, mindent megoldunk majd. Azóta inkább olyan gondolataim vannak, hogy hogyan legyek, vagy legyünk olyan szülők, akik nem befolyásolják a gyerekeket, akik nem adják át a negatív gondolataikat, előítéleteiket. Például nem fogjuk megkeresztelni, mert azt szeretném, hogy felnőttként ő döntse majd el, hogy miben hisz. Szeretném hogy a kisfiúnk majd saját maga alakíthassa ki a nézeteit. Nem akarok olyan szülő lenni, aki leinti az ötleteit, hogy ez egy marhaság, fiam. (Kivéve, ha a konnektorba akar nyúlkálni). ��Azon problémázom, mint #INFJ, hogy hogyan neveljem úgy, hogy egy magabiztos, önálló véleményalkotásra képes felnőtt legyen belőle, aki figyel a környezetére is. Emellett kész terveim vannak arra nézve is, hogy hogyan fog magyarul, portugálul és németül is megtanulni. Hogy melyik nyelvet milyen mélységben sajátítsa majd el, amellett, hogy nem akarom agyon gyötörni vele, nem akarom szombati iskolába hurcolni, vagy a szünidőben órákon keresztül gyakoroltatni. Szeretném ha sokat játszhatna, és rosszalkodhatna. �� Rengeteg mindent elterveztem már, amelyek többsége tudom, hogy borulni fog, de most megnyugtat a tudat, hogy van egy ütemtervünk. Azt hiszem, ez igazán introvertált hozzáállás. Introvertált vagy extrovertált családból jössz? Mi jut eszedbe a család témáról? A mai nap volt az utolsó ebben a kihívásban, remélem ti is jól szórakoztatok! � Kukkantsatok be @csilla.incze oldalára is, hogy neki milyen gondolatai támadtak a témában! #introvertáltvagyok #infjkéntazélet #infjvagyok #introvertáltkéntazélet . . #22weekspregnant #22hetespocak #22hetesterhes #júliusibaba #julybaby

A post shared by Gabuschka (@frankfurtimesek) on

 

Amellett, hogy jó volt naponta írni, posztolni, gondolkodni, több tanulságot is sikerült levonnom:

- Ha szeretnék, naponta tudok időt szakítani az írásra. Lehet csak 45 percet, de akkor is több mint a semmi, és ha egy hétre nézem, akkor már több órát tudok kikapcsolódásra fordítani. El is határoztam, hogy ezentúl bevezetem a napi 45 perc kreatív időt: írhatok, foglalkozhatok a mindset-tel, vagy valamelyik bloghoz tartozó social media felülettel. Igaz tervezést igényel, és lehet lesznek napok amikor ellógom, mert a munka utána rövid délutánba és estébe nem tudok mindig mindent belezsúfolni, de a lényeg, hogy rendszeresen fordítsak időt arra, ami szórakoztat.

- Együtt könnyebb: Annak ellenére, hogy mint introvertált, minden tevékenységtől, amely tartalmazza a csoport, -vagy csoportos előtagot futva menekülök, legalábbis az az első gondolatom az, hogy meneküljek (csoportos torna, csoportmunka, csoportos utazás, csoportosulás..), mégis be kell ismernem, hogy együtt valóban könnyebb volt végigvinni a 10 napot, mint egyedül lett volna. Pár nap után kezdett sok lenni az introvertált énünknek, hogy naponta osszuk meg az életünket, írjunk magunkról, de mivel nem egyedül csináltuk, így mindig volt, aki inspirálta a másikat.

- Ha nagyon szeretném, akkor végig tudom csinálni azt, amit megtervezek.

Ha kíváncsi vagy a kihívás másik 5 képére is, meg például a tegnapi nárciszos képemre, akkor Instagramon, frankfurtimesek név alatt megtalálsz. Csilla Instagram oldalát a kihívás képeivel csilla.incze név alatt találod, a kihívásról szóló összefoglalóját pedig itt olvashatod.

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr4313720640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2018.03.13. 15:08:20

Tetszettek az instás gondolataid, ahogy a közösségteremtő kérdéseid, kéréseid is. Számomra új felfedezés, hogy egy alapvetően introvertált személyben is meg van ugyanaz a közlésvágy és nyitottság, mint egy klasszik extrovertáltnál, és valószínűleg ez a belső szűrő sokkal összeszedettebb formát ad bármilyen megnyilvánulásnak. Ez az attitűd a kisfickónál is nyerő lesz hosszútávon, főleg ha a férjed habitusát örökli. :-) Ezért is lesz érdekes, amikor egy-egy helyzetben előjönnek azok a kódolt viselkedési vagy nevelési minták, amiket nem lehet előre megkomponálni vagy rákészülni, csak megtörténik, ki-hogy lereagálja a maga módján és extrém esetben lesz belőle nevetés vagy egy óriási vita. A férjem világított rá, hogy bennünk magyarokban ott van például generikusan a bűnbakkeresés, és ennek terrorizáló/áldozati következményei, mert amikor valami kis bizbaz eltörik, elveszik, elfelejtődik, már akkor iszonyú dráma van, de ha tényleg valami nagy gáz történik, akkor tud igazán megsemmisítő lenni ez az egész. Messze áll az ők józan, megtörtént, megbeszéljük, konkludáljuk és jó esetben nevetünk rajta/elfelejtjük attitűdjükön. Tehát a gyereknevelés ilyen esetben extra kihívás, de a te személyiségeddel valószínűleg ez sokkal inkább kezelhető lesz.

sellőlány 2018.03.13. 22:06:30

Ja, és nagyon tetszik az utolsó kép rólad és Pötyiről.

gabuschka 2018.03.19. 16:03:22

@sellőlány: Köszönöm! :-) Egyébként meg azt hiszem a gyereknevelésre nem lehet felkészülni, hiába mondják nekünk kialvatlan friss szülők, hogy készüljetek! Aztán meg egy hosszú lista arról, hogy mi mindenről kell majd lemondani. :-)

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (26) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások

  • Frank_70: A Fremdschämen-re már van a magyarban egy kifejezés, szerintem eléggé jól eltalálva a a lényeget, ... (2019.11.26. 07:37) 9 hiánypótló német szó
  • rapanui: Nem kötelező szűk cipőben flangálni :) (2019.07.21. 14:35) Második első poszt
  • Zsuzsa Kirsh: Szia Gabushka! Jó olvasni az írásaidat:) Én Berlinben életem évekig, most újra Magyararországon, m... (2019.05.13. 07:19) Rólam
  • gabuschka: @APMKZS: Örülök, hogy tetszett! :-) Hát összetett a miértje, lehet írok majd róla egy posztot, fől... (2019.04.29. 16:23) Elmentünk jólevegőzni Braunfels-be
  • flash.gordon: @germanungar1 Sok választása nem volt a magyar kormánynak a németek deportálását Moszkva döntötte ... (2018.08.25. 23:32) Tippek lustáknak: így tanulj németül
süti beállítások módosítása