Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Ez is megvolt, még sincs este: 2017

nordwood-themes-467442.jpg

Elolvastam még egyszer, hogy milyen célokat tűztem ki 2017-re és megállapítottam, hogy nem állok rosszul, vagy teljesültek amiket szerettem volna, vagy rájöttem, hogy mit kell tennem érte, és jövőre meg is teszem, vagy pedig már nem is fontos, hogy teljesüljön. Szóval egészen jól állok. Kívántam Luciánál is ezen az oldalon, a tavalyi kívánságaim fele teljesült, próbáld ki te is.

2018-ra eredetileg nem akartam tervezni semmit, gondoltam lesz majd Carpe Diem, meg majd szívből csinálok mindent, tervek nélkül úgy és amikor van rá időm, kedvem. Ebben a döntésemben lehetséges hogy az is befolyásolt, hogy lett Netflixünk, így úgy gondoltam, hogy a szabadidőmben majd sorozatokat nézek, meg eszek és majd mellékesen teszek lépéseket a többi fontos dolog érdekében.

Sok mindent ugyan nem terveztem a jövő évre, viszont mindegyik dolog időigényes, így azért valamilyen minimális, vázlatos elképzelésnek kellene a fejemben léteznie, ha szeretnék mindent megvalósítani. Először átszaladok a 2017-es terveken, elmesélem mi hogyan alakult, azután rátérek 2018-ra.

a. Szóval, első helyen az állt erre az évre, hogy majd mindent megteszünk a teherbe esés érdekében, és reméljük a legjobbakat.

A mi kis Élienkénk október végén csekkolt be a pihe-puha bendőmbe, úgy néz ki, hogy jól érzi magát, szerintem úszó lesz, mert már most tökéletesen delfinezett az ultrahangon. Egy év vegetáriánus életmód után rákényszerített arra, hogy megint húst egyek, viszont sugárban hányjak mindenféle tejterméktől -bizarr, hogy mennyire megváltozik az ember a terhesség alatt- ügyesen növekszik, most éppen akkora mint egy lime és a belső szervei meg a körmei növesztésével van elfoglalva. Jövő héten jön majd a haja. Mondhatjuk, hogy eddig úgy néz ki, hogy sikerrel jártunk, de semmit nem akarok elszólni, őszintén, még mindig nem fogtam fel, hogy mi történik és félek beleélni magam.

Erről a témáról egy külön felületen írok a továbbiakban, a Heti Baba című blogon mesélek minden féle érdekességről. Új bejegyzések keddenként.

b. A második célom az volt, hogy egy bizonyos összeget lássak év végén a számlámon. Már elfelejtettem, hogy mennyit is szerettem volna megtakarítani, meg év közben rájöttem, hogy nem az összegre kell koncentrálnom, hanem inkább a pénzzel való kapcsolatomat rendbe tennem. Gondoltam, a legjobb, ha lemegyek a probléma gyökeréig, és megpróbálom megfejteni, hogy miért áll görcsbe a gyomrom, hogyha a pénzre gondolok, miért van ennyire fontos szerepe az életemben és miért nem tudok vele bánni. Mélyen beleástam magam az úgynevezett "money mindset" témakörbe, tehát a pénzzel kapcsolatos hozzáállásomba és gondolataimba, hogy miért érzek és gondolok úgy dolgokat ahogy, még akkor is, ha a jelenlegi helyzetem nem indokolná.

Rájöttem, hogy mint oly sok mindenkinél, nálam is az otthonról hozott, gyerekként állandóan hangoztatott negatív megállapítások befolyásolják azt, hogy  felnőttként hogyan bánok a pénzzel. Az összes negatív gondolatomat valamelyik felmenőmtől hoztam (ők meg természetesen a saját szüleiktől), a " nincs pénzünk", "szegények vagyunk", "nincs elég pénzünk", "nem engedhetjük meg magunknak", "azt csak a tehetősebbek engedhetik meg maguknak", "nekünk elég ez is, nem telik többre", "szegényen, de boldogan" mondatok mély gyökeret eresztettek a tudatos énemben és a tudatalattimban is, ezért lesz nehéz őket kiírtani. Ebben az évben felismertem, hogy mi a probléma, elkezdtem tenni ellene, jövőre pedig teljes gázzal reformálom meg a hozzáállásomat. Már minden ehhez szükséges eszközt összegyűjtöttem, most jön majd a neheze, a kitartó gyakorlás.

c. A harmadik dolog az volt, hogy időt és pénzt szánok a személyes fejlődésemre plusz többet olvasok. 2017 ebből a szempontból a kísérletezés éve volt, rengeteg mindent kipróbáltam, beszéltem több coach-al is, próbáltam kitalálni, hogy milyen irányba haladjak. Sokszor éreztem úgy, hogy mennyi mindennel töltöttem feleslegesen az időmet, mennyi minden tervemből nem lett semmi, pedig ha nem próbáltam volna ki őket, aki még most sem tudnám, hogy szeretném-e csinálni, vagy sem. Tulajdonképpen elégedett vagyok, mert egész jól kizártam, hogy mivel nem szeretnék foglalkozni a jövőben.

Mint mondtam, 2018-ra csak csínján terveztem, tulajdonképpen az új családtag érkezése simán keresztülhúzhatja az összes számításomat, meg amúgy is Carpe Diem, de azért álljon itt az a néhány pont, amelyet szeretnék 2018. december 31-én kipipálva látni a listámon:

1. A kis utód egészséges megszületése és növekedése, meg a szüleinek az egészsége is, hogy legyen kinek kicserélnie a pelenkáját.

2. A "mindset" programom folyamatos gyakorlása.

3. A már két éve halogatott könyvem megírása és kiadása és minden ehhez szükséges segítség felkutatása és felhasználása. Ez egy olyan 'most vagy soha' pont a listán, vagy nekiállok és megcsinálom, vagy jövőre, december 31-én rituális célbúcsúztató tánccal megtámogatva az összes vázlatomat elégetem a nappali közepén. A napokban egyébként megvilágosodtam, amikor elkezdtem olvasni a második olyan német könyvemet, amely igazán tetszett. Fogtam a vastag, 400 oldalas regényt a kezemben, és komolyan hálát adtam és gondolatban megköszöntem az írójának, hogy időt és energiát szánt a könyv megírására, hogy bevetette a kreativitását és a rendelkezésünkre bocsátotta az alkotását, mert annyira szeretek igazán jó könyvet olvasni. Rájöttem, hogy ez a miértem, ezért szeretek írni, ezért akarom azt a könyvet megírni, hogy átadhassam ezt az érzést, hogy legyen valaki, vagy valakik, akik majd ugyancsak örömmel olvasnak. Akiknek szerezhetek néhány órányi kikapcsolódást, akik azt érezhetik, hogy de jó, végre találtam egy jó könyvet.

Persze szép ez a szentimentális gondolat, de fogalmam sincs, hogy képes leszek-e valamit ilyen minőségben produkálni, de meg kell próbálnom.

4. A blogjaim tovább írása az utolsó pont, de nem azért mert a legkevésbé fontosabb, hanem mert szeretnék egy szavazást is beilleszteni a végére, és az jobban néz majd ki itt, mint a poszt közepén. Természetesen a Frankfurti mesék-et és a Heti Baba-t is írom továbbra is, valószínű, hogy a nem tervezés és szívből alkotás majd itt nyilvánul meg leginkább a terveim közül.

Időről időre szeretem megkérdezni a forrást is, téged kedves Olvasó, hogy milyen témában szeretnél a blogon olvasni, melyek azok a bejegyzések, amelyek a leginkább szórakoztatnak. A legjobb, ha közösen alakítjuk a tartalmat, éppen ezért a blogon megjelent posztok témája alapján csináltam egy rövid szavazást. Kérlek válaszd ki, hogy melyik témát kedvelted a leginkább és olvasnád továbbra is szívesen:

Ha esetleg több témát is megjelölnél, akkor inkább írd meg, mert a szavazógép csak egy választ engedélyez. (Arany gondolataid küldheted komment, email, vagy FB hozzászólás formájában).

 

Remélem örömmel zárod a 2017-et, vagy azért mert rossz, vagy mert jó volt és teljesül minden vágyad és kívánságod 2018-ban. Mármint az olyan vágyak, amelyekkel nem ártasz másnak, de miért is tennél ilyet.

Boldog új évet és remélem jövőre ugyancsak találkozunk!

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr3413536039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsheka 2017.12.31. 17:19:01

Boldog új évet! Kivanom, hogy örömödet leld a virtuális lista minden pontjának teljesítésében!

.Petya. 2017.12.31. 20:36:38

Hopp, kicsit lemaradtam a blogban és csak most olvastam, hogy a babaprojektben komoly előrehaladás történt. :-) A legjobbakat kívánom nektek!
A pénzhez való viszonyt nem kell túlmisztifikálni vagy nagyon túlgondolni, főleg mert gyanúm szerint nem az a legfőbb problémátok, hogy hónap végén mit tudtok enni. De a részletek ismerete nélkül nem akarok itt okoskodni.
Buék!!!

gabuschka 2018.01.02. 18:12:40

@Orsheka: Köszönöm, én is remélem! Nektek is Boldog új évet!

gabuschka 2018.01.02. 18:14:30

@.Petya.: Köszönöm!
A gond inkább az, hogy teljesen mindegy, hogy mennyi pénz vesz körül, nem érzem magam máshogy. Ezen a hozzáálláson szeretnék változtatni, mert így akár a lottót megnyerve sem érezném azt, hogy van pénzem.
Neked is BUÉK!

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) Frankfurt (30) frankfurt (4) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások

  • Frank_70: A Fremdschämen-re már van a magyarban egy kifejezés, szerintem eléggé jól eltalálva a a lényeget, ... (2019.11.26. 07:37) 9 hiánypótló német szó
  • rapanui: Nem kötelező szűk cipőben flangálni :) (2019.07.21. 14:35) Második első poszt
  • Zsuzsa Kirsh: Szia Gabushka! Jó olvasni az írásaidat:) Én Berlinben életem évekig, most újra Magyararországon, m... (2019.05.13. 07:19) Rólam
  • gabuschka: @APMKZS: Örülök, hogy tetszett! :-) Hát összetett a miértje, lehet írok majd róla egy posztot, fől... (2019.04.29. 16:23) Elmentünk jólevegőzni Braunfels-be
  • flash.gordon: @germanungar1 Sok választása nem volt a magyar kormánynak a németek deportálását Moszkva döntötte ... (2018.08.25. 23:32) Tippek lustáknak: így tanulj németül