Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Célok és tervek - Advent II.

new-year.jpgA második adventi bejegyzésemben elmesélem, hogy hogyan nem sikerült egyetlen egy árva darab 2016-ra kitűzött célomat sem elérnem. Közben kifejtem, hogy ez miért is nem szomorít el igazán, sőt a poszt végére az is kiderül, hogy szinte még elégedett is vagyok.

Év elején szokásomtól eltérően összefirkantottam néhány célt, irányt, csapást, hogy mégis hogyan szeretném a 2016-ot zárni.  Korábban feleslegesnek tartottam, meg ötletem sem volt, hogy mit fogadjak meg, de gondoltam miért ne tegyünk egy próbát. A kitűzött célok egy részét szerencsére néhány héten belül elfelejtettem, így legalább a siker elmaradása sem frusztrált. Pár napja, amikor ismét előszedtem a listámat hogy megírjam ezt a bejegyzést szembesültem vele, hogy csúfos eredménnyel zárhatom az évem, de mindjárt elmesélem miért is nem zuhantam magamba.  (Lefordítottam a képen szereplő szöveget egyébként, a bejegyzés végén találod!)

A következő terveim voltak idénre:

1. Babucika: Az első kitűzött célom az volt, hogy 2016-ot egy kisbabával vagy legalábbis már várandósan zárjam. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy egyelőre még nem jártunk sikerrel, bár decemberben még van egy petém, lehet majd ő lesz a befutó. Ez volt egyébként a legnagyobb elérendő, de szerencsére a sikertelenség miatt nem csak magamat (meg a párom)okolhatom hanem a postást is, mert a sikerhez kellett volna egy kis szerencse is. (Az idei próbálkozásról szóló írások a Babanapló menüpont alatt találhatóak.)

2017-ben szeretnék pontot tenni a téma végére, mindent megtenni a várandósság érdekében. Ha tudom, hogy mindent megtettünk és mégsem járunk majd sikerrel, akkor életbe lép a bejegyzés végén található B verzió.

Egyébként néhány hónapja egy új érzést fedeztem fel magamban, egy vágyat, hogy nagyon szeretnék anyuka lenni, és nem csak azért mert a férjem szeretné.
Eldöntöttem, hogy nem fogok panaszkodni a vizsgálatok és a szurik miatt (no aztán azt majd még meglátjuk, szólt a drámakirálynő énem), sem túl sokat gondolkodni, inkább átkapcsolok robotpilótára és átadom a folyamat vezetését a doktornőnek. December végére kaptam a klinikára ismét egy időpontot, hogy megbeszéljük a további lépéseket. Ha összegyűlt elegendő információ, majd beszámolok mindenképpen.

2. Gépelés: A második célom az volt, hogy megtanuljak 10 ujjal gépelni. Nos eddig kettőből nulla, nem lettem vakon tíz ujjal gépelő anyuka, pedig ez a cél az elsővel ellentétben olyan, amelyet kitartó gyakorlással el lehet érni. A problémám, vagy kifogásom az volt, hogyha a szabadidőmet, amelyet írásra is tudnék fordítani, a gépelgetés gyakorlására használom, mondjuk 10 ujjal pötyögöm be a blogbejegyzéseimet akkor soha nem fejeztem volna be egy- egy posztot. Bosszantó, amikor szárnyaló gondolataimat nem tudom olyan sebességgel lekörmölni, ahogy szeretném. Olyankor a gondolat szépen tovaszáll. Ezt a célomat nem is viszem tovább 2017-re, egyszer, ha majd úgy látom, hogy eléggé motivált vagyok ahhoz, hogy naponta fél órát kínozzam magam fél éven keresztül, akkor majd megint felveszem valamelyik listámra. 

3. Pénz: A következő pont nagyon materiális volt, eldöntöttem, hogy szeretnék a számlámon egy bizonyos összeget megtakarításként látni. Én terveztem, az élet meg a térdét csapkodva röhögött ki, hogy ezt mégis hogy képzeltem, amikor nagyjából kéthavonta utaztunk valamerre. 2017-ben természetesen tovább igyekszem, így kitűztem ismét egy célt, remélem jövő év decemberében az az összeg mosolyog rám a bankszámlámról, és egy vakon 10 ujjal gépelni tudó "gazdag" anyuka leszek. 

4. Blog: A negyedik a blogommal (a kis picinyemmel) kapcsolatos. Tavaly év végén indítottam a blogomhoz tartozó Facebook oldalamat, így, hogy valami mérhető célt tűzzek ki, kitaláltam, hogy 2016-ot ötszáz darab követővel szeretném zárni. Most már 400 felett tart az oldal, így simán előfordulhat, hogy év végéig eléri az ötszázat. Ami nagy dolog, mert belegondoltam, hogy ebből mindössze 50 embert tesz ki a családom és barátam, vagyis azok, akinél nem tudom eldönteni, hogy csak a kényszer hatására kedvelték az oldalam, vagy mert tényleg szeretik. Viszont a többiek, Te is, nagyjából 350 ember önszántából, amelyet ezúton is nagyon köszönök! 

5. Gyakorlás: Végül az ötödik, egyben utolsó célkitűzésem is az íráshoz kapcsolódott. Mivel folyamatosan gyakorolnom kell, lehetőleg különböző területeken és témákban hogy jobb legyek, így igyekszem erre minden lehetőséget megragadni. Pont ezért tervbe vettem még év elején, hogy írok más oldalakra is. Elégedettem zárhatom az évet, mert: gyakran írok a Határátkelő oldalra (tegnap jelent meg egy újabb cikksorozatom legelső része, amelyben a szívem-lelkem benne van), elkezdtem filmkritikákat írni a Filmaddict.hu oldalra és jelent meg írásom az Örömterv blogon is. 

Nem mondom, hogy 500 követővel rendelkező vakon gépelő gazdag anyuka lettem, ám mégsem csüggedek, mert rájöttem, hogy azért az sem rossz, amit eddig magaménak tudhatok. 

Szóval, ha csak a száraz tényeket nézzük, akkor akár elégedetlen is lehetnék, hiszen ötből mondjuk másfél célt sikerült idén elérnem. Mielőtt elkeseredtem volna, átgondoltam gyorsan, hogy honnan indultam és most hol tartok. Ha csak a Németországban elért eredményeimet veszem számításba, akkor 2013 szeptemberében úgy érkeztem meg Frankfurtba, hogy magabiztosan számoltam el maximum húszig, és el tudtam mondani hogy hívnak és hogy hány éves vagyok. Oszt ennyi. Most, három évvel később már a második határozatlan idejű munkaszerződésemmel a zsebemben dolgozom egy irodában egyedüli külföldiként, a nyelvet felsőfokon beszélve (jobb napjaimon, amikor kipihentem magam, meg a Hold is derékszöget zár be a vízöntővel). Lehet, hogy azt nem írtam fel a papírra, hogy: "helyt állni az új otthonomban", de azért néha muszáj magamat emlékeztetni rá, hogy nem volt egyszerű idáig sem eljutni. Van, hogy elfelejtem értékelni, mert ez nem mint elérendő cél lebegett a szemem előtt, hanem egy teljesítendő feladat, ahol nincs olyan opció, hogy nem sikerül.

Egyébként nem azért írtam le, mert szeretnék egy vállonveregetést, hanem mert néha érdemes egy lépést hátralépni és a teljes képet megvizsgálni. Búslakodás helyett pedig az elért eredményeket listázni. Mert például lehet az ember nem adott le öt kilót, vagy tette le a cigarettát (tetszőleges szokásos újévi fogadalom behelyettesítendő), de helyette mondjuk időt szánt a szeretteire, megszervezett egy óriási családi összejövetelt, megtanult egy nyelvet, levezényelt egy házépítést és költözést a két kisgyereke mellett, vagy csak elolvasott ötven könyvet, mert számára az fontos volt. Vagy mint az én esetemben, nem gépelek tíz ujjal, a számlám kong az ürességtől, viszont szereztem egy jobb munkát és sokat is utaztunk. Várandós sem vagyok, de már kettő cserepes virágunk is van, és még élnek. Ki a kicsit nem becsüli, ugyebár. 

A fent említett céljaim mellett kitaláltam két újabbat is jövőre, aztán majd jövő év végén meglátjuk mire jutok:

+1 2017-re: pénzt és időt fogok a személyes fejlődésemre fordítani. Első lépésként februárban részt veszek egy kreatív írás tanfolyamon. Majd leshetsz micsoda bejegyzésekkel kápráztatok el itt mindenkit utána. Időt pedig az olvasásra fogok fordítani, mert hiányzik, de valamiért mindig azt hanyagolom el. Már én is nyaraló-olvasó lettem.

+2 2017-re A másik extra célkitűzés, vagyis inkább B terv, hogyha valamilyen oknál fogva nem jön össze a terhesség 2017-ben, akkor megbeszéltük, hogy elköltözünk Németországból, és határozatlan időre áttesszük székhelyünket Phuketre, Thaiföldre. Ez azért nem 100%, de volt róla néhányszor szó, még nem tudom pontosan hogyan és mikor de írok erről a talpviszketésről* is.

 

 

Köszönöm, hogy elolvastad ezt az igencsak személyesre sikerült bejegyzésem! Jó célkitűzést és tervezgetést kívánok 2017-re! Ha szeretnéd megosztani velem a saját céljaid, vagy tapasztalataid, várom szeretettel!

 

Nyitókép szövege magyarul: Fogadalmak? Hogy én? Mégis mire célozgatsz? Hogy meg kellene változnom?! Nos barátom, ami engem illet, én úgy vagyok tökéletes, ahogy vagyok!

 

*Nem Ásókáról meg a többi lábgombáról beszélek, hanem arról a folyamatos vágyról, hogy tovább kell mennem felfedezni, mert annyi minden szép van ezen a világon.

 

Kép: innen, gif: innen

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is!

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr9512016237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lefety 2016.12.10. 23:52:38

a lényeg, hogy ki vagy békülve magaddal, és megbocsátod magadnak a hibáid / nemteljesítéseid.
ez a legfontosabb. és a legjobb alap ahhoz, hogy a jövőben elérd, ami igazán fontos. neked.

nekem nincsenek célkitűzéseim. de ha lennének, asszem tűzzel-vassal keresztülvinném őket. ami ugye megintcsak kontraproduktív. szóval jobb is így nekem, céltalanul. így mindig mindegyik célom teljesül. (apró részletkérdés, hogy a célhalmaz üres. :) ) s jöhet a jobb kéz - bal váll, valamint nem leszek zombi se a vad teljesítéshajszában. mondjuk az nem is én lennék...

a thaiföldre váltás elég vadul hangzik, de jó, nekem tetszik. ez független a termékenyüléstől? vagy titkon azt elősegítő ráolvasás? (egyáltalán nem kizárt, hogy működjön.)

gabuschka 2016.12.12. 12:06:06

@lefety: Ez is egy hozzáállás, hogyha nincsenek célok, akkor legalább nem frusztrálja az embert ha nem éri el őket. Talán jobb is, ha az ember csak nagy vonalakban tervez, a többit meg hagyja történni.
A költözéssel kapcsolatban: mindketten szeretünk utazni, felfedezni, de gyereket is. A legfőbb visszatartó erő pontosan ez, mert a gyereknek az orvosi ellátástól az oktatáson keresztül a nyelv megtanulásáig jobb lehetőségeket tudunk Németországban biztosítani. (Az expat sulik drágák Thaiföldön). Ha viszont bármilyen okból nem jön össze, akkor f.ck it, és jöhet a kaland, mert gyerek nélkül nem szeretnénk a nyugdíjig a munka-haza-szórakozás háromszögben élni.

sellőlány 2016.12.12. 15:27:42

A célok kitűzésevel én úgy vagyok, hogy eltervezek néhány lehető irányt vagy útvonalat, de semmiképpen nem vésem kőbe, mert az kábé ugyanannyira tántorítana el a céltól, mint amennyire ösztökélne. Mivel úgy vagyok összerakva, hogy nekem kedv is kell bizonyos dolgok abszolválásához, azt pedig nem tudom ütemezni, még várom, míg jön a lendület. Egyébként ez az év már két szempontból is eredményes volt neked, egyrészt elköltöztetek egy jobb lakásba, és ebben neked is benne van jócskán a kezed, másrészt váltani tudtál a munkában egy olyan irányba, ami mindenféleképpen jobb, mint a szállodai volt. Aztán ott van még az otthoni főzés, az is sikeres projekt. Szerintem veregesd magad nyugodtan vállon. :-) Ez a Thaiföldi irány engem is érdekel, kíváncsi vagyok mi vonz benneteket oda. Mi tavaly voltunk Phuketen, és akkor is csak azért mentünk oda, mert közel volt Malajziához (ahol majdnem 3 hetet töltöttünk el és imádtuk, nagyon izgalmas ország). Phuketen hasonló érzésem volt, mint Balin, a sorskivetett vagy céltalan nyugati emberek egyik legelérhetőbb elfekvőhelyén. Elképesztően turistás hely, de Balihoz képest az alacsonyabb igényszintű verzió, nem biztonságos (naponta történő halálesetek közutakon és vízen, egy halálos motorbalesetbe mi is belefutottunk, pont az érkezésünk napján, rettenetes volt). A kaja kiváló, a megélhetés is olcsó, de mi a jó fenét tudna ott nyaraláson kívül csinálni egy magatokfajta ember? Búvároktatás, jetski kölcsönzés, utazásszervezés, masszázsszalon vagy szoba kiadó szolgáltatás? Annyi van ott abból, mint a égen a csillag. Szóval tényleg érdekel a motivációtok.

lefety 2016.12.12. 21:31:10

@sellőlány: sorskivetett?

elfekvőhely?

masszázsszalon? van olyan masszázsszalon, ahol tényleg masszázs megy? ez kb. olyan nehéz lehet, mint valakinek megmutatni a bélyeggyűjteményünket.

lefety 2016.12.12. 21:37:26

@gabuschka: most jut eszembe, ismerek valakit (magyar), aki közel egy évtizedet töltött thaiföldön (angoltanárként).
ha komolyra fordul a szándék, szólj, és megadom az emailjét, jelenleg magyarországon van. hasznos információval biztos szívesen szolgál.

amúgy balin és burmában is sokat járt, ill. élt, dolgozott. meg pesze a többi környékbeli országban is, turistaként.

egy hippi ismerősöm is él ott jó sok éve, valami havi 50 dollárért bérel egy kunyhót. szó szerint, egy órányi járásra a piactól.
s hogy mit lehet ott csinálni? ő például napi sok órát meditál. (szerintem hasznosabb nemtagja a társadalomnak, mint bármelyikünk. mi szorgalmas, ám agyatlan hangyák vagyunk, pár évtizeden belül tropára vágjuk az élőhelyünket.)

gabuschka 2016.12.14. 20:00:37

@lefety: Köszönöm a tippet, ha komolyra fordul a költözés gondolata, írok az ismerősöd miatt! :-)

lefety 2016.12.17. 20:08:21

@sellőlány:
thaiföldről és a masszázsról nekem a szexmasszázs és a szexturizmus jut eszembe. persze, tudom, hogy van "rendes" thai masszázs is. talán csak velem van gond, hogy az első asszociációm nem az. :)

sellőlány 2016.12.17. 22:07:21

@lefety: Engem ez nem zavar. :-) Kérdés, tudnék-e együtt élni a jelenséggel. Mennyire zavarna, ha a szomszéd ház bordély lenne, és okádó brit/német és részeg orosz turisták randalírozására ébrednék olykor. A prostitúció, szex masszázs ott ugyanolyan szolgáltatás, mint nálunk a fodrászat, ez tény. Ha nem ilyen céllal utazik az ember is lépten-nyomon belefut ezekbe a helyzetekbe. Én imádom a thai masszázst (a normál fajtát), le is csekkoltam a neten, hogy hová érdemes menni, amikor ott voltunk. (Itthon egy szuper ügyes csajhoz járok, mindig egy-két hetes várólista van hozzá.) Semmiképpen se valami agyonhirdetett szalont, hanem inkább egy házias jellegű helyet kerestem. A nénit, akit a neten sokan ajánlottak, végül megtaláltam, de épp vendég volt nála. Elmutogatta, hogy várjak, majd jön valaki hozzám. Jött is egy matróna, akinek már az első mozdulatán éreztem, hogy kábé semmi köze a szakmához. Simán lehet, hogy a szomszéd volt vagy a takarító, akit csak akkor szalajtanak, ha telt ház van. Szóval végig kínlódtam azt az egy órát, és megfogadtam, hogy többé nem a net alapján keresek, inkább ránézésre választok. Két napra rá aztán egy eldugott utcában megláttam egy másik helyet, ami sokkal bizalomgerjesztőbb volt és a kecses masszőrnő, aki nagyon rendben volt, pedig lehetett vagy 50 éves. A kedves invitálás után úgy elkapott, hogy szinte kómába masszírozott, pedig hajtogatott rendesen. :-) Később kiderült, hogy a tulaj egy kaján arcú nyugati fickó, lehetett vagy 60 éves és a masszőrnő talán az élettársa, mert elég intim pillantásokat váltottak, míg a pasi benézett és kérdezett pár üzlettel kapcsolatos dolgot. Szóval a csaj több lábon állt, és a bizniszt a pasas vitte, talán több szinten is, és ez ott megszokott dolog.

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások