Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Na ez van mostanság

tim-gouw-79563.jpgHolnap megyek interjúzni a szállodán belül egy pozícióra. Már egy éve, hogy a recepción dolgozom, és néhányszor már hangot adtam annak itt is, hogy szívesen csinálnék mást. Nehéz döntés, mert szeretem a kollégáimat, és a hotelt is, mondhatom, hogy a hangulatingadozással megáldott menedzser asszonyunkon kívül
mindenkit kedvelek, csak ugye az a fránya munkabeosztás ne lenne.

Megint éppen az öltözőbe igyekeztem, amikor elsétálva a faliújság mellett, átfutottam a nyitott pozíciókat, majd megakadt a szemem egy koordinátori lehetőségen a rendezvényszervezős csapatban. Egyébként pont akkoriban döntöttem el, hogy akkor nem túráztatom magam többet a munkámon, és inkább a teherbeesésen dolgozom, erre nem beugrik a lehetőség? Még aznap mondtam is a fentebb emlegetett managernek, hogy szeretném megpályázni a pozíciót, ő úgy nézett rám, mint ahogy egy kebelen melengetett kígyóra szokás, de mondta, hogy nem tud mit tenni, ide meg ide adjam be ezt meg azt a papírt. Megnyugtattam, hogy cégen kívül nem keresek semmit, ezt viszont szeretném megpróbálni, jó lenne kipróbálni, tesztelni magam egy interjún.


Egy hónap alatt talált is a HR egy időpontot nekem, pontban holnapra. Mondhatom, hogy vegyesek az érzéseim, mert van aki azt mondja, hogy nem jó ötlet, mert más a hangulat ott az Event Sales-en, nem olyan mint a recepción, az emberek jönnek-mennek, nem olyan kedvesek, könyökölnek, stb. Mondjuk nálunk is nagy a forgalom. Az egy éves tapasztalatommal már szakállas öreg rókának számítok a pultban. Az is igaz, hogy az a kolléganőm intett óvatosságra, aki kilenc éve dolgozik a hotelben ugyanabban a pozícióban, az első munkahelyén. Maradhatnék akármeddig itt, a határozatlan idejű szerződésemmel akkor tudnának kirakni, ha tegyük fel részegen, bedrogozva, a lobbiban meztelenül rohangálva egy sokkolóval csípkedném a vendégeket. De lehet még akkor sem. Szóval szerintem ha nem csinálnék semmi extrém hülyeséget, nyugdíjas koromig ellehetnék itt, de ugye szeretnék valami jobbat. Annak pedig megvan a kockázata, hogy majd nem sikerül. Akármennyire is rizikós egy váltás nem szeretnék csak azért maradni, mert félek a következményektől.

Persze izgulok, mert szeretném ha sikerülne, és végre kikerülhetnék a műszakos beosztásból. Másrészt itt már máshogy és többet kell főleg írásban a németet használni, abban meg van még hova fejlődnöm, hogy finoman fogalmazzak. Aztán eszembe jutott, hogy a recepció előtt még beszélni sem tudtam, majd belejöttem, hát majd most megtanulok írni.

Úgyhogy most megint azon gondolkodom, hogy hogyan fogalmazzam meg frappánsan, hogy miért szeretnék váltani, és milyen rendezvényes múltbeli tapasztalataim vannak. 

Holnap egyébként még költözünk is, ha esetleg nem érezném eléggé elfoglalva magam. Szerencsére mindössze száz méterre a mostani lakástól, egy három szobás földszinti kis lakba. Szerintem erről majd írok még. 

A gyerekprojekt egyelőre félre van téve, nincs kedvem a dokihoz járni havi hatszor petefigyelésre. Nehéz, mert szeretnék gyereket, de olyan jó lenne ha sikerülne a munka, és végre örülhetnék olyan apróságoknak, hogy meg tudom a saját életemet tervezni, vagy nyáron péntek délután beülhetek előzetes egyeztetés nélkül valahova egy sörre. Vagy az estéket együtt tudjuk tölteni. Egy kicsit élvezni az életet. Aztán jöhet a baba. A Drágám még mindig tegnapra szeretné, így vannak még feszültségek azért. 

A múlt héten még azt is megtudtam, hogy sikerült beintegrálódnom a társadalomba. Onnan jött, hogy vannak nekünk új kollégáink. Erről most hirtelen az jutott eszembe, hogy tényleg nem hülyeség, ha olyan embereket vesznek fel egy munkára, akik legalább szeretnének dolgozni. A többi jó esetben tanítható, akár az egész munka, de legalább az akarás legyen meg a jelöltben. Kezdem azt hinni, hogy annyira nincs ember, aki a vendéglátásban óhajtana dolgozni, hogy lassan a követelményeket leszorítják a minimumra, azaz ha valaki el tud jönni az interjúra, majd a fevételt követően el is kezdi a munkáját, sőt a második munkanapján is bejön akkor már örülünk neki és büszkék vagyunk rá. Azon, hogy az illető nem érti és beszéli jól a németet nem is lepődöm meg, hiszen én is elég gyér aktív nyelvtudással váltottam anno a bárból. Visszatérve a beintegrálódós dologra, egyik nap épp valamelyik kolléganőmnek háborogtam, hogy hihetetlen ez az új munkaerő, egyszerűen nem akar tanulni, széles mosollyal sz@rik bele a feladatokba, mire mondja nekem, hogy

- Gabi, ez azért van, mert ők külföldiek. 
- Hehe, én is külföldi vagyok.
- De az más, nekik más a kultúrájuk.

(Hozzáteszem, nem egy civilizálatlan őserdei közösségből jöttek, egy francia meg egy török emberről volt szó.)

Ennyi jutott mára, vége is, tudom, ez most olyan kis izére sikerült, de vegyétek úgy, mintha a leendő részletes bejegyzéseimhez készítettem volna egy tartalomjegyzéket, és szépen sorjában majd mindegyiket kifejtem.

Egyáltalán nem ide tartozik, de láttam nemrég egy filmet, nagyon tetszett, szerintem érdemes megnézni. Én csak eredeti nyelven (angol, spanyol) találtam meg, ha valaki tud linket a magyar változathoz, írja meg legyen oly kedves, mert szeretném családtagoknak is ajánlgatni. :-)

 

Kép: Tim Gouw on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr448665416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GizilányaJudy 2016.04.29. 09:04:10

Szia,nagyon aranyos ez a bejegyzés,olyan "életszagú". Jó volt olvasni! Szurkolok az állásinterjú és a sikeres költözés miatt is!!!!!!!!! :)

Realista vagyok 2016.04.29. 13:16:18

Szia, egyet èrtek az előttem szòlòval!:-)
Sok sikert az interjùdhoz!Igenis mindenre jelentkezni kell ami megtetszik!Olyan munkahelyen ahol szamìt a szorgalom - amivel pòtolni lehet az esetleges hianyossàgokat is- biztosan van eselyed. :-)

sellőlány 2016.04.29. 14:35:16

Ma reggel szállt át a férjem Frankfurtban (elég sokszor teszi), de most küldött egy képet landolás közben a "kis faludról". Ébredő város, derűs reggeli napsütés, gondoltam is rád, vajon mit csinálhatsz éppen. Ezek szerint költöztök. :-) Ezt az elengedést már éreztem a kilós bejegyzéseden, jót fog tenni! Drukkolok az interjúhoz, ha a csillagok úgy akarják, minden össze fog mozaikozódni idén. Ha még nem, sebaj. Nekem most türelmi évem van, igyekszem a döntéseimmel nem felülbírálni. :-)

BlueCorsa 2016.04.29. 16:15:34

Szia,
remélem jól sikerült az interjú, és aztán tetszik is majd a meló. Ès hogy az új kollégák is elég blogalapot szolgáltatnak majd :-))). Elolvastam a londoni bejegyzéseket is, hát néha nehéz volt hogy ne röhögjek fel túl hangosan. Megint sok volt az ismerös párhuzam (azok az indiai srácok, kmmm).

Az én németjeim néha a magyarokat szidják piszkosul (és jogosan...), mert sokszor van, hogy nem jól raknak össze egy rendelést, a fele magyarul van (itt jön az hogy "idejönnél légyszives forditsd le ezen a számlán mi micsoda???) és határidök betartása se az erössége a magyar csapatnak (de legyen meg ebben a hónapban, ugye). Ilyenkor hozzáteszik, hogy én a kivétel vagyok, mert én akkurátusan dolgozom és nem keverem meg a dolgokat (annyira). Mondjuk a spanyolok szerintem rosszabbak...

A Keanu Reeves filmmel kapcs. el kell keserítselek, ez a legfrissebb, amit találtam róla:
eloben.hu/kultura/2016-03-16/keanu-reeves-uj-filmje-nem-kell-a-kutyanak-sem
ùgyhogy nem tudom, lesz-e egyáltalán magyar változata. Talán valami torrentoldalon felirattal meg lehet nézni. Ez a Keanu de megöregedett, te jószagú málnabokor. Vagy mi se vagyunk már 16????
Most egy ideig el leszel foglalva az új lakással az a gyanúm, de azért pár képet legalább löjjél fel a facebookra, bittebitte!!!! :-D

nemszólokmégegyszer 2016.04.29. 16:45:59

Sok sikert a változásokhoz, meg igenis szánj rá annyi időt a nőgyógyászra, a videó meg kurv@ nem passzolt. Ennél közvetlenebb, vidámabb a stílusod így ezt abszolút nem értettem meg. Az egyszerű dolgokat egyből vágom, a duplákat még simán, a triplán áttételeseket már nem. Hát ez pedig több, mint az. :-(

gabuschka 2016.05.01. 20:32:20

Update: Elmaradt az interjúm, jövő héten lesz valamikor, úgyhogy arról majd csak később lesz szó.

gabuschka 2016.05.01. 20:41:14

@GizilányaJudy: Köszönöm szépen! :-) Elég zavarosra sikeredett, de lehet azért valós.

@Realista vagyok: Köszönöm! Igen én is úgy gondoltam, hogy arra építem a propaganda beszédemet, hogy már ismerem a hotelt, meg mennyire szorgalmas vagyok, és mennyire érdekel a pozíció, satöbbi. Remélem sikerül, mert mindössze egy hétig volt kint a hirdetés, valószínű, hogy nagyon sokan jelentkeztek rá. Majd beszámolok. :)

gabuschka 2016.05.01. 20:47:27

@dynos: Köszi! Majd a jövőhéten. :-)

@sellőlány: Péntek reggel? Már hajnalban úton voltam dolgozni.
Igen, költözünk, holnap nem dolgozom, így nekiállok nagyüzemben pakolni, és áthordani mindent. Én is remélem, hogy összejön, nagyon-nagyon szeretném!

Ó türelem, azt nekem is kellene egy kicsit tanulnom és gyakorolnom. Remélem neked is teljesül, amit ki kell várnod!

gabuschka 2016.05.01. 21:02:25

@BlueCorsa: Huhh, rendes tőled, hogy átolvastad mindet! Te is éltél kint?

Neked biztos vicces lehet a kevert nyelven írt megrendelés, vagy inkább kellemetlen, hogy már megint mit küldtek. Szerintem a magyarok nagyon jól be tudnak illeszkedni bárhova, látom a kollégáimon is.
Olvastam a filmről én is, mindenhol csupa rossz kritikát. Nekem tetszett, de nem Kenau, inkább a főszereplő nő miatt. Én nem is értem, milyen szempontok alapján értékelnek egy filmet, mert nekem sokszor teljesen más a véleményem.

Mindenképpen megosztok majd egy-két képet, de egyelőre még nem voltam 10 percnél többet egyszerre a lakásban. :-)

gabuschka 2016.05.01. 21:12:23

@nemszólokmégegyszer: Köszönöm, remélem is, hogy sikerül.
A babás dolog sajnos nem működik felszólításra, vagy akarásra. (Vagy nem biztos, hogy sajnos-e). Eljön majd az ideje, most épp a bútortologatás közben nincs kedvem még szabadidőt könyörögni a munkahelyemen, hogy orvoshoz járhassak.

A filmhez odaírtam, hogy nem tartozik ide, de tetszett így meg akartam osztani. Amellett, hogy kedvesen írok, nem jelenti azt, hogy csak az Én kicsi pónim-at nézem meg. Sok minden tetszik. :-)

nemszólokmégegyszer 2016.05.02. 12:31:37

@gabuschka: Adná az ég, hogy még a bútorlap pakolás is besegítsen! Sohsem tudhatod. :-))

BlueCorsa 2016.05.04. 17:08:15

@gabuschka: azért (is) olvastam el az angol elözményeket, mert baromira jól szórakoztam rajtuk. Meg kiváncsi voltam, mi esett meg veled az angoloknál, meg milyen ott recepcióskodni... stb. Nem éltem kint, csak gyakran megyünk rokonlátogatóba (Yorkshire... elöször csak lestem okosan, mint a hal a szatyorban, hogy mit mondanak, aztán párom forditott angolról-angolra... most már azért jobban megértem öket), így kijut a fish&chips meg a szép napos idöjárás. Anyós teletömi a kutyát csokis piskótával, hiába könyörgöm, hogy ne.
A filmkritikus meg ritka fajta állat, sok filmet felértékelnek/lehúznak, pedig.... Néha igazuk is van, de nekem is vannak kedvenceim, amik különben elég szarul szerepelnek az értékeléseken. Lényeg, hogy neked tetszett, kikapcsolt egy kis idöre.
Konyha (mármint szekrény +masinák) van már az új helyen, vagy most kell vadászni?
A Darmstadt melletti Segmüllerbe ne menjetek, hacsak nincs rá 1-2 fullos napotok. Európa legnagyobb konyha-bemutatóterme... az abszolút böség zavara. Nekem 2 óra után megfájdult a fejem a sok konyhától...

gabuschka 2016.05.11. 13:32:20

@nemszólokmégegyszer: Hát majd meglátjuk! :-)

@BlueCorsa: Ó igen, az az akcentus, hát én sem azt tanultam az iskolában. :-) Az első hónapokban úgy éreztem, mintha egyáltalán nem beszélnék angolul. Örülök, hogy tetszett amit írtam!
Szerencsénk volt, mert legalább konyha meg fürdőszoba volt már, azt nem kellett megvenni, csak az összes bútort, mert az meg a kis lakásban nem volt.
Még mindig el vagyunk foglalva a költözéssel, ezért is válaszoltam ilyen sokára. :-( de lassan visszarázódom, és hamarosan internetünk is lesz a lakásban. :-)

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások