Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Bajorországi kirándulás - Neuschwanstein kastély és egy kunyhó az erdő közepén

5.jpgEgy hosszú hétvégét töltöttünk Dél-Németországban, az első napot Schwangau-ban, ahol a Neuschwanstein kastély található , majd átautókáztunk Hengersdorf-ba, amely egy pici falucska Hengersberg után, a térképen már nem is szerepel, de láttam kiírva, tehát létezik, valahol az Óperenciás tengeren túl. Legalábbis messze Frankfurttól. 

(A férjem 39 éves lett hétfőn. Szerintem nem lehet olyan rossz, bár mondta, hogy ő már érzi ahogy a negyvenedik évforduló a nyakába liheg, és lassan öreg lesz. Mivel én még a harmincötön innen fújom a gyertyákat, így annyira nem tudom átérezni a negyvenedik születésnap fenyegető közelségét, de majd pár év múlva amikor oda kerülök előveszem a témát ismét és idezokogom a bánatomat. Egyébként ez egy születésnapi kirándulás is volt.)

Mondok valami érdekeset, még biztos sohasem gondoltál rá, méghozzá, hogy Németország nagyon nagy, és meglepően gyönyörű. Nekem meglepően, mert mielőtt ideköltöztem, sohasem gondoltam rá, mint szép úticél, elég rossz marketingje volt szegénynek. Szerencsére mára már más véleményen vagyok. Visszatérve a nagy felfedezésemre, mindkettőre az autóban üldögélve, és kifelé bámulva jöttem rá, amire bőven volt időm, mert a négy nap alatt összesen 1200 kilométert vezettünk. Pontosabban én nem, csak a Drágám, erre majd még visszatérek. Mondanám, hogy ennyit úgy sikerült levezetnünk, hogy a határt sehol nem léptük át, de Schwangau falut, ahol a Neuschwanstein kastély is található, Ausztrián keresztül lehet megközelíteni. Mivel ezt egyikünk sem tudta, így ijedten néztünk egymásra, amikor a megérkezés előtt tíz perccel feltűnt a "Willkommen in Österreich" tábla. Mivel én kezeltem a GPS-t, rögtön egy morcos, a vezetéstől már fáradt szempárral találtam szembe magam, hogy mégis milyen címet ütöttem be a gépbe. Mondtam, hogy apukám, azt amit mondtál. A biztonság kedvéért megálltunk, és még egyszer beírtam a megadott címet, természetesen ugyanazt az útvonalat kaptuk, közben pedig az is leesett nekünk, hogy a kastély nagyon közel fekszik az oszták határhoz, így egy rövid szakaszt ott kell megtenni, majd visszakanyarodhatunk Németországba. Hoztam egy térképet, ezt a háromszöget jártuk be a négy nap alatt.

terkep.jpg

Schwangau

Eredetileg úgy terveztük, hogy mind a négy napot egy kunyhóban töltjük, de sajnos szombatra már le volt a hely foglalva. Próbáltunk másikat keresni, de vagy nagyon nagy házakat kínáltak, vagy nagyon lelakottnak tűntek már a képek alapján is. Mivel a kastélyt egyikünk sem látta még, így jó ötletnek tartottuk odautazni szombaton. Most így utólag tűnt fel, hogy akár egymáshoz közelebbi helyszíneket is választhattunk volna, így elkerülve a sok vezetést, habár a Drágám szerint Hengersdorf útba esett hazafelé menet. Tulajdonképpen, minden nézőpont kérdése, ha az ember nem bánja a 300 kilométeres kitérőt, akkor tényleg útba esik.

Schwangau akár egy jelentéktelen kis falucska is lehetne, bár a természet mindenképpen gondoskodott a látnivalókról, a havas hegycsúcsok alatt elfekvő Alpsee (tó) már akkor is nyugtató hatással van az emberre, ha a képeket nézegeti, de a helyszínen még inkább érezhető a hely szanatórium jellege. Ami nekem nagyon tetszett, hogy a falu megtartotta a falusias báját, annak ellenére, hogy a látnivalók miatt rengeteg turista jár ide. Nem botlottunk úton-útfélen szuvenír boltokba, szerencsére mobil esernyő-, zokni-, lufi-, vagy napszemüvegárusok sem tartottak fel percenként. Feltételezem főszezonban, nyáron több látogató van, de a mostani mennyiség még kezelhető volt. 

7.jpg

Schwangau

Rengeteg vendégház (Gasthaus) kínál szobát igazán barátságos áron, mi két főre, reggelivel egy egyszerű szobáért fürdőszobával 53 Eurót fizettünk. A legaranyosabbnak a közös nappalit találtam, itt lehetett tévézni, olvasni, társasozni és internetezni is a megvásárolt kód segítségével. Mivel csak egy éjszakát töltöttünk itt, így nem ültünk be ide, de jó ötletnek tartom, hogy van egy kis helyiség, ahol össze lehet jönni családostól. A recepción egyébként egy ausztriában született kedves magyar hölgy dolgozott; mivel olyan akcentusom van minden nyelven, hogy rá lehet támaszkodni, így meg is kérdezte amikor éppen egy hajszárítót kértem, hogy esetleg Magyarországról jöttem-e. Annak ellenére, hogy reggeltől estig ott volt, nagyon kedvesen és segítőkészen mutatta meg, hogy mi hol található, és hasznos tippeket is kaptunk. Szombaton délután érkeztünk, így aznapra csak egy gyors bevásárlás volt tervben, és egy vacsora valahol. Muszáj volt annyi ételt vennünk, amellyel hétfő reggelig a kunyhóban is elvagyunk és hűteni sem kell. Éljenek a szalámik és zacskós ételek. 

Neuschwanstein kastély

A fent emlegetett kastély mellett a Schloss Hohenschwangau is látogatható, ott nőtt fel II. Lajos, majd 18 évesen mikor trónra került kezdte el a saját kastélyát építeni a szomszédban. Ide nem mentünk most be, nem volt annyi időnk. Mialatt körbevezettek minket, az idegenvezető elmondta, hogy a királyt szoros barátság fűzte Richard Wagner-hez, akinek több operája is festmény képében köszönt vissza a falakon. Magyarul Új Hattyúkő kastélynak hívják az épületet, a nevét a király halála után kapta, aki rajongott a hattyúkért ezért található szinte minden helyiségben a madár valamilyen formában. Utánaolvastam, és a Wikipedia szerint az épület a schwangaui lovagok székelyének egykori helyére épült, akiknek a hattyú volt a jelképük, ez is lehet egy oka a hattyú mániának, valamint Wagner is írt egy operát Lohengrin néven, amely a Hattyú-lovag kastélya címet kapta magyarul. Persze mielőtt azt hinnénk, hogy valami mesekastélyba érkeztünk, váratlan és messziről nem látható sarkokba azért elhelyeztek egy-egy kifordult szemmel lángokat hányó sárkány szobrot is, el is képzeltem, milyen kellemes lehetett egy ilyen helyes állatot megpaskolni mielőtt az ember nyugovóra tért. Sok érdekességet is megtudtunk az idegenvezetőtől, mint például, hogy volt telefonjuk, amelyen ugyan csak a falu postáját lehetett felhívni, de akkor sem elhanyagolható előrelépés a postagalambokhoz képest, valamint a hegyes vidéknek köszönhetően, a lezúduló víz természetes nyomása lehetővé tette, hogy a király a hálószobájában folyóvízben mosakodhasson. Igaz hideg volt, de nekem akkor is leesett az állam, hogy milyen ügyesen kivitelezték a tervezők. Egyébként a király 191 centiméter magasra nőtt, és volt képe nem megházasodni, bár lehet féltek szegénytől, akkoriban olyan lehetett ekkorának lenni, mint most két és fél méteresnek. 

Információ

A várba jegyeket csak a hegy lábánál található jegyirodában lehet vásárolni, és a jegyen fog szerepelni, hogy mikor lehet bemenni. Nagyon okosan 10 percenként engednek be egységnyi embert, minden csoportot egy idegenvezető kísér, tehát nem lehet egyedül lődörögni az épületben, és hasznos, hogy valaki ad háttérinformációt mialatt nézelődünk. Idegenvezetés németül és angolul elérhető, de lehet kérni fülhallgatót, azon magyar nyelven is meg lehet hallgatni a szöveget, ez irányú igényünket jelezzük már a jegyvásárláskor.

A jegyünkön szerepelt, hogy fél 11-kor mehetünk be, így előtte pár perccel már a kapuban álltunk, majd pontban fél 11-kor beléphettünk. Érdemes figyelni, mert ha lemaradunk nem térítik vissza a jegy árát. Említettem, hogy a hölgy a recepción mennyire kedves volt, ő mondta nekünk a bejelentkezés után szombaton, hogy másnap keljünk fel korán, sétáljunk el a pár percre lévő irodához és vegyük meg a jegyeket, mert később már kígyózó sorok szoktak lenni. Érdemes inkább utána visszafeküdni egy kicsit, ha fáradtak vagyunk. Sajnos előre sem lehet előző nap jegyet venni, mint megtudtam, csak belépési időpontot lehet foglalni, de a jegyért ugyanúgy másnap kell sorbanállni. Szerencsére a férjem kiosztotta magának ezt a feladatot, beszerezte a jegyeket, én meg addig elkészültem. Lementünk reggelizni, a recepciós nő már terített nekünk egy olyan asztalhoz ahonnan gyönyörű kilátásunk volt a kastélyra. A reggeli remek, amennyiben semmilyen allergiád nincsen, mert ez nem a mandulatejes, mindenmentes, füstölt lazacos teríték, friss zsömle, felvágott, sajt, müzli, tej, lekvár és mogyorókrém volt elérhető, és egy óriási kancsó kávé vagy tea. Szerencsére nekünk nincsen ételallergiánk vagy intoleranciánk, így mi jóllaktunk.  

Reggeli után heverésztünk egy kicsit, majd összecsomagoltunk, kijelentkeztünk, betettük a csomagokat az autó csomagtartójába, és gyalog nekivágtunk a kastély felfedezésének. Nekünk fényképezgetve, lassan bandukolva nagyjából fél óra volt az út felfelé, nem túl meredek, de lehet busszal vagy lovaskocsival is menni. Az előbbi szerintem felesleges, az utóbbit pedig állatvédelmi okokból kihagytuk, sajnáltam szegény pacikat. 

13_1.jpg

2.jpg

Rengeteg képet készítettünk a hegytetőn, mialatt a mi körbevezetésünkre vártunk, gyönyörű a kilátás mindenfelé. Sajnos a Marienbrücke (Mária híd) júniusig tatarozás miatt zárva tart, pedig onnan gyönyörű képeket lehet készíteni a kastélyról. Ettől függetlenül nem voltunk csalódottak így sem, hoztam is néhány képet.


 

2. Hengersdorf/Grattersdorf/Mimming

Vasárnap, a városnézés után ismét beültünk az autóba, és nekivágtunk a következő 300 kilométernek. Említettem, hogy csak a férjem vezetett, habár nekem is van jogosítványom 10 éve, ám sajnos semennyi tapasztalatom sem. Annak ellenére, hogy minden vizsgát elsőre letettem, azóta sem gyakoroltam, így mostmár olyan mértékű hiányosságaim vannak, hogy nem tudnék magabiztosan rábökni még a gázpedálra sem, hogy na az az. A Drágám mindig mondja, hogy segít, gyakorlunk, kibérelünk egy autót, de mindig kibújok a feladat alól, mert kiver a víz, ha a vezetésre gondolok. Mondtam is neki, hogy nem büntetném őt a tanításommal, mert masszív hiányosságaim vannak, félek és nincs önbizalmam, tehát szívesebben mennék először egy oktatóhoz, de ott meg alkalmanként 70-80 eurót kell fizetni, és nekem minimum tízszer kellene mennem. Szóval 800 eurót erre? Abból elrepülök Brazíliába meg vissza. A viccet félretéve valamikor ráveszem magam, mert szívesen segítenék, amikor ennyit kell vezetnünk, nagyon megterhelő ennyi ideig koncentrálni és a pedált nyomni. Meg az is igaz, hogy ha nem kezdem el valamikor, akkor soha nem is leszek benne jobb. 

A második helyszín, mint már említettem korábban Hengersdorf volt, bár hivatalosan Grattersdorf a hely neve, a táblákon mégis Hengersdorf szerepelt, rejtély. A hozzá legközelebb található falu amely még a térképen is szerepel, az Mimming. Itt vettük át a kulcsot a házhoz, egy családi vállalkozás keretében adnak ki szobát és házakat is. Ahol a kulcsokat átvettük ott a falusi nyaralást lehetett kipróbálni, nekem tetszett nagyon, mialatt a recepcióhoz igyekeztük egy-két tyúk elsétált előttünk. 

16.jpg

Tábla fordítása: Munkaidőnk/Nyitvatartás:

Többnyire 9 vagy 10 óra körül kezdünk. Néha már nyolckor is itt vagyunk, de van, hogy csak 11-kor.
15-16 óra körül megyünk haza, néha már 14 órakor. Egyes napokon, vagy délutánokon egyáltalán nem vagyunk itt, de mostanság majdnem mindig itt vagyunk.

Kedden délelőtt szerettük volna visszaadni a kulcsokat, de senkit nem találtunk a "Büro"-ban. Miután elolvastam a munkaidőre vonatkozó leírást, már nem is voltak kétségeim, hogy miért nem. :-) Bedobtunk mindent a postaládába, és írtunk egy emailt, hogy köszönünk mindent, jól éreztük magunkat. 

Nem szaladok előre, ott tartottam, hogy átvettük vasárnap a kulcsokat, kifizettük a házat és a takarítást, és felhajtottunk a hegyre a kunyhóhoz. A házikó kicsit többe került mint a másik szállásunk, 145 euró egy éjszakára, és 50 euró a takarítás költsége. Ennek fejébe egy luxus felszereltségű házat kaptunk, mosogatógéppel, felújított, gyönyörű fürdőszobával ahol padlófűtés melengette a talpamat fogmosás közben. Annyiba került, mint egy négy csillagos hotel nem a vásári napokon Frankfurtban. Azt kell mondjam, hogy nagyon megért minden centet az élmény, én szívesen eltöltenék itt egy hetet is akár. A közelben található strand, lovaglási, kirándulási lehetőség, meg ezer más dolog is, a házban találtam programajánló prospektusokat is, de az itt töltött idő rövidsége miatt nem mélyedtem bele a lehetőségek feltérképezésébe. 

Elmentünk egyszer kirándulni, ehhez mindössze kettőt kellett lépnünk, a ház olyan közel volt az erdőhöz. Sokat olvastunk, tévéztünk, meg beszélgettünk. Akinek stresszes munkája van, vagy sokat foglalkozik emberekkel, igazi felüdülés a madarakat hallgatnia néhány napig.

Készítettem egy videót is, ez az első ilyen próbálkozásom, úgyhogy nézzétek el az amatőr eredményt. A videó második része nagyon halk lett, majd fel kell hangosítani, hogy jól hallható legyen. Nem akartam többször próbálkozni a felvétellel, mert már így is az a házikamerás horrorfim jutott eszembe, tudjátok a Blair Witch Project, csak most diákok helyett a kedves házaspárral, akik mit sem sejtve kamerázgatnak az erdő közepén az elhagyatott kunyhóban, majd reggelre felkoncolva lógnak a gerendán. 

A Drágám egyébként visszavedlett egy 11 éves iskolásfiú szintjére, egészen a hisztéria széléig kergetett el a hülye kérdéseivel a korom sötétben, mint például:

-Te csuktad be az ablak paletta egyik oldalát? Reggel még nem volt bezárva. -kérdezte.

- Nem, én nem. Biztos a szél volt. - válaszoltam.

- Hát nem tudom, elég szélcsendes napunk volt ma. 

- Most ezzel mit akarsz mondani?!?!?!?!

- Semmit, csak érdekes, hogy így estére becsukódott csak az egyik fele, te nem voltál, én nem voltam, mert én mindkét felét bezártam volna, akkor ki lehetett?!

- (talán a jó édes nénikéd, az csukogatta) Nem tudom, de légy szíves fejezd ezt be, nem érdekel ki volt, tudod, hogy én félek az ilyenektől.

- Jójó, biztos csak a szél volt.

Kicsit később.

- Mi ez a nesz? Hallottad? Valaki járkál itt. - suttogta

- HAGYD ABBA!! (megöllek, és ledoblak a teraszról),

Szerencsére amikor már üvöltöztem vele, annak ellenére, hogy olyan elégedett fejet vágott mint az öreg aki bepukizik a tömött liftbe, abbahagyta, bár felvetette utolsó próbálkozásként, hogy mi lenne ha megnéznénk egy horrorfilmet, majd éjszakai túrára mennénk az erdőbe. 

Szeretnénk a kis házba visszamenni, bár előbb körbenézünk, hátha található valami hasonló kicsit közelebb Frankfurthoz. 

Elhoztam néhány linket, ha érdekel valamelyik szállás, akkor itt tudsz érdeklődni. (nem szponzorált bejegyzés, csak mint info osztom meg, mert tényleg nagyon jól éreztük magunkat.)

1. Hotel Garni Schlossblick - szállás Schwangauban

2. Hütte Zweisamkeit - szállás Hengersdorf

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is!

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr588602800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hmfc 2016.04.14. 19:31:12

Boldog szülinapot Andreasnak! Eljenek a '77-esek hehe :) A Blair witch project-es hasonlaton annyit nevettem:) Egyreszt mert eloszor szabadteri moziban lattam es majd besz...tam rajta, masreszt meg mi sok horror filmet nezunk a ferjemmel es az ilyen helyek mindig elohoznak egy-ket filmes emleket, raadasul nekem tul elenk a fantaziam is, ugyhogy nem csodalom, hogy hisztizni kezdtel :-D
Gyonyoruszep helyeken jartatok, remelem sikerult egy jot pihenni es feltoltodni :) pusz:)

sellőlány 2016.04.14. 21:57:06

Nagyon cuki vagy Gabuschka. (És sokkal visszafogottabb, mint ahogy a blog alapján elképzeltelek.) Jó kis helyet választottatok egyébként. Kor miatt meg nem aggódni, előtte félelmetesnek tűnik a 40, utána meg nem is érti az ember, minden parázott. Minden kúl és hepi. :-)

gabuschka 2016.04.15. 09:27:16

@Hmfc: Köszi a nevében is, átadom majd. :-)
Mi szerencsére nem nézünk horrorfilmeket, főleg nem olyanokat, amelyekben gyilkos kislányok, babák, vagy szellemek vannak. Az egyedüli amelyiktől sohasem féltem, az a Cápa, mert tudtam az nem fog az előszobában a nyakamba ugrani. De ilyen elhagyatott környezetben minden emlék előjön.
Jól sikerült nagyon, ma megyek azóta először dolgozni, megnézzük meddig tart a kisimultságom. :-)

gabuschka 2016.04.15. 09:30:24

@sellőlány: Szia köszi, még meg voltam illetődve, ezért viselkedem a videón. Amúgy is csendes őrült vagyok, nem látszik szerencsére, hogy mit gondolok. Nem hiszem, hogy akkor ennyi ideig tudtam volna a munkám csinálni. :-)

Minden évfordulóval így van szerintem is. Először tartunk tőle, utána meg nem is értjük miért aggódtunk.

BlueCorsa 2016.04.15. 11:18:37

De jó, ez gyors volt :-). Köszi a tippeket, elmentettem a hotel linkjét, bár ahogy elnéztem, augusztusban eléggé teli vannak, hamarosan össze kell rakni a nyári terveket és lefoglalni, különben a híd alatt alszunk (már ha a németek engednék az ilyet...).
Férjednek boldog szülinapot kivánunk szintén!!! Az én drágám (az angol import) ma 54 :-D az a fajta, aki hegyre felfele menet visszanéz, hogy mit lihegek ennyire, és csak nem megint meg akarok állni???? Szóval no para.
A másik hely is tetszett, arrafelé szoktunk menni rokonlátogatóba kis hazánk felé, Passaut megnéztük egyszer. Ha közelebb szeretnél ilyen helyeken pihenni, akkor pl. szép a Rheinland-weinstraße rész Landau felé (Wissenbourggal együtt), vagy a másik oldalon a Bergstraße (persze a hegyek kisebbek, mint a bajoroknál az Alpok), itt is vannak csöndes kis erdei/faluszéli házak. Meg a borok is jók...
Vezetést akkor forszírozd, ha lesz kedved hozzá, de jó lenne nem teljesen elsikkadni hagyni, mert sose tudod, mikor jön jól. Persze nem Frankfurtban vagy Pesten kell újrakezdeni, de mondjuk 2 falu közt lazán???
Vagy az autópályán nyugisabb szakaszon 2 pihenö közt, ott nincs szembeforgalom/alattomos-takarásból-támadó-gyalogos legalább.
Tetszett a videó is, mindent az olvasókért :-D.
TGIF.

BlueCorsa 2016.04.15. 11:24:13

Helyesbítés. Wissenbourg=Wissembourg akart lenni természetesen. Ezt mindig benézem.

nemszólokmégegyszer 2016.04.15. 15:01:17

Ez jó volt. Te videón? Megnyílsz?

gabuschka 2016.04.17. 01:50:54

@BlueCorsa: Köszi a tippeket, utána nézek, hogy ott mit lehet kibérelni legközelebbre. Ha ez a hotel tele is van, nagyon sok más lehetőség van a faluban. Szerintem ott mindenki a vendéglátásból él.
Boldog szülinapot a férjednek így utólag is!

Szeretnék néha vezetni, valamikor neki is fogok kezdeni, csak sok mindent a munkabeosztásom miatt halogatok, mert minek kezdjek bele, ha úgysem tudom előre, mikor érek rá. Majd valami elhagyatott helyen azért lehet megpróbálom.
Örülök, hogy tetszett a videó. :-)

gabuschka 2016.04.17. 01:53:35

@nemszólokmégegyszer: Én már így is egy nyitott könyv vagyok. :-) Még nem tudom, hogy rendszert csinálok-e a videókból, egyelőre jó mókának tűnt.

Amúgy meg ha esetleg szabad érdeklődnöm, mégis mi ez az egy soros komment?! Nem ehhez vagyok hozzászokva. :-)

(Természetesen az egy sort is értékelem, csak úgy egyébként érdeklődöm.)

dosztoprimecsátyelnoszty 2016.04.17. 17:25:40

ügyesek vagytok, örülök, hogy jól sikerült a megérdemelt pihenés.

a videó remek, egyetlen észrevétel: ha a kamerát derékszögben elforgatva tartod, akkor a végeredmény szélesebb kép lesz.

nézzétek majd meg a königssee-t is berchtesgadenben, nagyon szép hely, és közel van salzburghoz, ami szintén megér egy látogatást.
https://www.google.ch/search?q=berchtesgaden+königssee&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X
meg pár kilométerre van tőle hitler egykori főhadiszállása is, a "sasfészek". ha szeretitek a jazzt, akkor salzburgban minden ősszel van egy ingyenes jazzfesztivál világklasszisokkal, ez is megérdemli a figyelmet.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2016.04.17. 18:14:10

Neuschwansteinra évekig azt hittem, hogy 'schweinstein :) Amúgy jó helynek tűnik, csak már ez is rommá van fotózva.

Közben életemben először kellett reklamálnom hotelrecepción, mindjárt kétszer. Egyik héten olyan szobát adtak, ami nem volt kitakarítva. A másik héten valaki volt már a szobában és sikerült rányitnom egy alsónadrágos üzletemberre. Mindkét esetben befogták a számat egy italkuponnal.

gabuschka 2016.04.18. 10:01:32

@dosztoprimecsátyelnoszty: Nagyon szép helyről küldted a linket! Szerintem ide biztos elmegyünk.
Igen, utólag én is láttam, hogy jobb lett volna elforgatva tartani a telefont, na majd legközelebb reméljük jobban sikerül. Köszi az észrevételt! :-)

gabuschka 2016.04.18. 10:13:56

@Sledger: Szia, nocsak, azt hittem legközelebb a karácsonyi szünetben bukkansz fel, örültem nagyon, hogy írtál! :) Szerintem a Stein szócska miatt nehéz kimondani az előtte lévő Schwan-t, én is disznónak mondom mindig.

A szállodás tapasztalatod elég gáz, főleg a második. Előttem volt a kép és felnevettem amikor elképzeltem, hogy szerencsétlen milyen meghökkenve nézhetett rád az ingjében meg a térdig érő fekete zoknijában. Jó gonosz vagyok. :-)
Mondanám, hogy csak a kezdőkkel esik meg, de kábé egy hónapja én is eljátszottam. Rossz számot írtam a kártyatartóra, majd mivel elromlott a kártyamasinánk, egy másik gépen kódoltam a kulcsot, így szegény vendéget felküldtem egy szobába, ahol valaki már volt. Lejött, kvázi hozzámvágta a kártyáját, de mivel elnézést kértem többször is megnyugodott. Én nem adtam neki semmilyen kupont. :-)

nemszólokmégegyszer 2016.04.18. 14:19:52

@gabuschka: Tudod nekem is vannak nagyon-nagyon rossz napjaim. Olyankor csak visszaírok, hogy lásd, nem hagytam ki. Blogolni borzasztó fárasztó /Te is szoktál hosszabb időket kihagyni :-( érthető módon/, de egy tartalmas, szellemes, hosszabb,, kedves kommenthez is idő /már amekkorákat írni szoktam/ és széles jó kedv kell. Hát az most nincs egyik sem.. Legközelebb összekaparom magam és jobbat írok. Most, ismétlem, csak azért írtam, hogy olvastalak, nem hagytam ki. Így jobb? :-)

gabuschka 2016.04.19. 12:33:51

@nemszólokmégegyszer: Persze, megértem, ezért is írtam zárójelben, hogy mindig értékelem amikor írsz, akkor is, ha csak egy sor. :-)
Remélem elszáll a rosszkedved hamar! Legyen szép napod!

nemszólokmégegyszer 2016.04.20. 17:30:10

A néngyikszes nőkről ennyit.

"“Ahogy öregszem, egyre inkább a 40 feletti nőket értékelem.

Csak néhány példa, hogy miért:

– Egy 40 feletti nő sosem ébreszt fel az éjszaka közepén, hogy megkérdezze: “Mire gondolsz, drágám?” Fütyül rá, mire gondolsz.

– Ha egy 40 feletti nőnek nincs kedve meccset nézni veled, nem ül oda melléd nyavalyogni. Csinál helyette valami olyat, amihez kedve van. Általában valami sokkal értelmesebb dolgot.

– Egy negyvenen túli nő már elég jól ismeri önmagát ahhoz, hogy tudja, ki ő, mi ő, mit akar és kitől. Kevés olyan 40 feletti nő akad, akit érdekel, hogy mit gondolsz róla vagy arról, hogy mit teszel.

– A nőknek 40 felett tartása van. Ritkán fordul elő, hogy jelenetet rendeznének az operában vagy egy elegáns étterem kellős közepén. Na persze, ha megérdemled, gondolkodás nélkül lelőnek, főleg ha esélyt látnak arra, hogy megúszhatják.

– Az idősebb nők nem bánnak szűkmarkúan a dicséretekkel, gyakran akkor sem, ha nem érdemled meg. Tudják, milyen érzés, amikor az ember nem kap elismerést.

– 40 felett egy nő elég magabiztos ahhoz, hogy bemutasson téged a barátnőinek.

– Egy fiatalabb nő gyakran még a legjobb barátnőjét is hanyagolja, ha partnere van, mert nem bízik meg a fickóban.

– Egy negyvenen túli nőt abszolút nem érdekel, hogy tetszenek-e neked a barátnői, mert tudja, hogy azok sosem árulnák/nád el őt.

– A nők a korral természetfeletti képességekre tesznek szert. Egy 40 feletti nőnek sosem kell meggyónnod a bűneidet. Úgyis mindig tudj, mit kellett volna meggyónnia.
– Egy 40 feletti nőnek jól áll a tűzpiros rúzs. Ugyanez már nem mondható el a fiatal lányokról vagy a transzvesztitákról. (Szerintem a visszafogott

– Ha eltekintesz attól a néhány apró ránctól /tudtad, hogy a szájkörüli, szem körülin apró ráncok az az arcmimikától /döntően, mosolygás. nevetéstől alakulnak ki? Aki nem vetett eleget életében az fapofa botoxos/, egy 40 feletti nő sokkal szexisebb, mint fiatalabb nőtársai.

– Az idősebb nők egyenesek és őszinték. Azonnal a szemedbe mondják, hogy mocsok disznó vagy, ha úgy viselkedsz! Nem kell törnöd a fejed, hányadán is állsz velük.

Nem csak 40 fölött, 50 fölött is van élet. Főleg, ha kicsik között kell botladoznod. Amikor Te leszel 40, már lehet, hogy ikreid lesznek. Az lesz egy 24 órás műszakod, nem a mostani. Alvás zéró, /úgyis felébredsz minden pici moccanásra/, szoptatsz, főzöl, pürézel. pelenkát cserélsz, újra etetsz, aztán kezded előlről. 10-20 perceket alszol, mert álmodban aggódsz, felébredsz. Na ez a 24 műszak. Az apák meg olyanok, hogy negyedórát kell rázni kell, mire ráébred, nem kell mást csinálni, csak fél órán át cipelni/ringatni -és Te meg aludhattál egy fél órát.

Nem mese, személyes élmény, persze egy férfi szemszögéből. De az tény, hogy
40 után is van ÉLET.

Hát most szokásos mennyiséget írtam. Asszem. Talán itt-ott még humoros is volt.

gabuschka 2016.04.22. 12:54:20

@nemszólokmégegyszer: Na ez a beszéd, igen, ez már a szokásos volt. :-) Az idézetet már olvastam egyszer valahol, jópofának tartom nagyon. Szerintem is, addig ijesztő egy évforduló, amíg el nem érjük, utána látjuk, hogy nahát az élet megy tovább.

nemszólokmégegyszer 2016.04.26. 10:31:57

@gabuschka: Egyre jobban meg nyílsz. Köszönet mindenért, amit eddig leraktál az asztalra. Kicsit jobban megismernénk /Erre a nincs nicnmekre nagy fantáziát kíván udvariasan, szellemesen, intelligensen válaszolni, ezért díjazom a beírásaidat. Bevallom, még a másnak szólót is elolvasom. Kivéve a privit./ Örülök, hogy tetszett a bejegyzésem, még ha már olvastad is. Óriási véleménykülönbséget nem éreztem, ha meg csak egy sort írok, csak annyit jelent, hogy nem hagytalak ki a napi programból, pusztán ennyi fét bele akkor. Boldog szép napot!

gabuschka 2016.04.26. 16:47:59

@nemszólokmégegyszer: Igazából én köszönöm, hogy jössz, olvasol, kommentet fogalmazol, jól esik az embernek a visszajelzés. Persze nem kell a nyomást érezned, ha úgy érzed hozzászólsz, ha nem nem. :-)

nemszólokmégegyszer 2016.04.28. 10:50:36

@gabuschka:ddd És kösz az ismererkenből Nem "nyomásra" teszem, hanem mert tényleg tetszik amiről, ahogy írsz. Mindennél jobban várom a "pocakos" képeidet. Az jó, hogy már van kép Rólad, most már van video is, de még csak a felszínt kapargatjuk, amennyit magadból adsz /nem vagy nyitott könyv, csak engedtél néhány lapo Beléd olvasni :-). Én személy szerint kíváncsi vagyok egy "Gömbölyödök" blogra, de ez nem a bloggeren műlik, és nem a kommentelő "nyomására" történik. Én tudok várni, úgyis írni fogsz róla, hisz életed legnagyobb eseménye lesz. Már, ha akarsz majd.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2016.04.29. 09:11:55

@gabuschka: elég kellemetlen volt. Persze én röhögtem az egészen. Egyébként jófejek a recepciósok a preferált német hotelben. A héten pl adtak új szobát, mert a másik büdös volt (mintha valaki rágyújtott volna). Meg 7 hét után szerintem arcról már ismernek és tudják, hogy kedves vagyok velük :D

gabuschka 2016.05.01. 20:20:00

@nemszólokmégegyszer: Eddig is írtam minden nagyobb eseményről, szerintem az sem fog kimaradni! :-)

gabuschka 2016.05.01. 20:27:15

@Sledger: Milyen kedves vendég lehetsz, mert jófejségnek tartod, hogy kicserélték a büdös szobát, pedig még jó hogy. :-)

BlueCorsa 2016.08.24. 11:58:38

@gabuschka: közben megvolt a nyaralás, Schwangaura kitették a "Megtelt" táblát (virtuálisan), 2 faluval odébb találtam csak megfizethetö szállást, de nem bántam, mert így nem kellett elviselni azt az embertömeget egy hétig, ami a kastélyt rohamozza nap mint nap. De jól van megszervezve legalább. Mi foglaltunk idöpontot a neten mindkét kastélyba, így csak rövid idöt álltunk a "Registered ticket" sorban, a másik sorban órákig vártak az emberek, és a kijelzön rajta volt, hogy nem lehet már 13 óránál elöbb bejutni (ez volt reggel 9:45-kor) . De a Marienbrücke még mindig le van zárva sajnos, pedig nagyon szép lenne, + arrafelé vezet a rövidebbik túristaút a Tegelbergre. Mi mindenképpen hegyet is akartunk mászni, de csak nagy kerülövel sikerült és lekéstük az utolsó felvonót is (ami vicc - délután 5-ig jár!??!!, nyáron is), úgyhogy mehettünk lefelé is gyalog. Elötte a hüttében ettünk, a lengyel pincérsrác közölte, hogy milyen sütik vannak, én már eldöntöttem, hogy almás rétest kérek, de amikor kiejtette ezt a szót, hogy Zwetschkendatschi, csak néztem rá, mint a borjú az új kapura, hogy ez wtf. Aztán láttam leírva is, akkor esett le, hogy nem tüsszentett...

Nagyon szép túra volt, csak én rövidebbre terveztem, és a végét nem sötétben. Legalább itt nem találkoztunk több kínai csoporttal... csak segítökész németekkel.
Ez a Lajos meg oké, hogy szép magas volt, de nagyon lökött és magának való lehetett... de ami pénzt elherdált ezekre a csicsás helyekre, abból most többezerszeresét kaszálja az állam a turizmusból.
Linderhofot is sorra kerítettük másnap, nekem az tetszett a legjobban a 3 közül.
Ha valakinek több ideje van, az egész vidék gyönyörü, a tavak tiszták, ingyenes a strandolás, ha az ember délelött megy, még parkolóhelyet is lehet találni.
Füssenben van egy nagyon tuti olasz étterem (Ristorante Pizzeria il Pescatore), ide többször visszamentünk. Másik kedvenc a Hoch´Alp Käsehaus Halblech-Buchingban, eszméletlen választék van helyi sajtokból, mindent meg lehet kostolni, hazafelé feltankoltunk...
Nekünk nagyon bejött a hely, de tényleg okosabb tavasszal/összel menni ahogy ti is tettétek, mert nagy a tömeg. Köszi a beszámolót még egyszer, én már nem lepödtem meg, mikor elhagytuk Germániát és az emberem kicsit idegesen közölte, hogy már Ausztriában vagyunk. :-)

gabuschka 2016.08.24. 17:57:36

@BlueCorsa: Nagyon örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Köszi, hogy egy ilyen hosszú élménybeszámolót írtál, legközelebb kérek vendégbejegyzést is! :-)

A sütiről még soha nem hallottam, de képről felismertem, bár nem tudtam, hogy ez a neve.
Strandolni én is szerettem volna, de áprilisban még tól hideg volt. Lehet jövő nyáron.

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások