Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Légy önmagad, avagy ajándék ingyenes tanácsadás

lydia-harper-228843.jpgNéha bűntudatom van, mert olyan haszontalan bloggernek érzem magam. Ti veszitek a fáradtságot és meglátogattok, elolvastok, sőt(!) még kommentet is írtok, és cserébe mit kaptok?! Nyígást, nyűglődést, panaszkodást vagy mások kifigurázását (kivéve az interjú sorozatom, ott legalább nem a onemanshow-mat olvashatjátok). Hát igazságos ez így? Nem hinném. Gondolkodtam, hogyan tehetném magam hasznossá, ha már egyszer megtiszteltek a figyelmetekkel, mit kaphatnátok cserébe. Ha beautyblogom lenne, akkor adhatnék sminktippeket, vagy bemutathatnám a kedvenc arclemosómat. Ha divatblogom, akkor mindenféle szettekkel láthatnálak el titeket, mondjuk a "frankfurti sikk" témában. Akár főzhetnék is, vagy lehetne csináldmagad (DIY) blogom, ahol hétről hétre barkácsolnék valamit a szobánkban. Ha esetleg most felcsillant a szemed, hogy na végre egy helyen, elsőkézből értesülhetsz a német trendekről legyen szó főzésről, vagy öltözködésről, el kell hogy szomorítsalak, nem szemetelném és kontárkodnám tele az internetet. Így muszáj volt tovább gondolkodnom, mégis mit kaphatnál kedves idetévedő hálás nyájas Olvasó. 

Senkinek nem kell aggódnia, mert sikerült a választ megtalálnom, és már tudom is, hogy mit lesz az ajándék. Izgultok? Remélem, mert nem mindennap adódik ilyen lehetőség az életben.

 

Szóval, ma egy életbölcsességet ajándékozok nektek, ismétlem, egy É L E T B Ö L C S E S S É G E T, mert olyanból amúgy sincs sok, sőt a csomagoló papírt és szalagot mindenki kiválaszthatja magának ízlése szerint. A bölcsesség pedig így hangzik:

Légy önmagad, majd válassz olyan párt magadnak, aki mellett önmagad maradhatsz.

Tetszik? Örülsz? Remélem, mert sajnos nem kicserélhető. 
Talán felmerült benned és érdekel, hogy mégis mitől lettem így szombat délután magasságában ennyire bölcs, hát el is mesélem gyorsan. Egy kis színjátékkal készültem.

Szereplők: feleség (Gabuschka), férj (Drágám), Gustavo (a férj barátja, aki látogatóba jött Frankfurtba)

Helyszín: a kis lakásunk

Időpont: szombat reggel kilenc óra

A férj már korábban felébredt, majd kilenc óra tájékán bekapcsolta a televíziót és hangosan krákogott, hogy azután ártatlan arccal nézzen élete értelmére, amikor az morcosan próbált kinézni a csipája alól.

- Felébresztettelek?! - Ó nem baj, már úgyis süt a nap, és tegnap amúgy is mondtad, hogy tíz órára a manikűrösnél van jelenésed, mivel múlt héten kontár munkát végeztek, és letörtek a körmeid. Ja és már Gustavo is felébredt, láttam a Whatsapp-on, hogy már online volt. - hadarta egy szuszra a férj, aki köztudottan energikusan és tettrekészen kezdi a napot bármikor is legyen az az ébredés.

Ellentétben a feleséggel.

- Kávét. -szólt az utóbbi.

- Jaj hát már minden reggel nem csinálom meg neked, tessék szépen felkelni, már negyed tíz van. Amúgy azon gondolkodom, hogy elmegyek Gustavo-hoz reggelizni, addig legalább te is össze tudsz készülődni. Tessék itt a kávéd. Szívesen. - folytatta a férj.

Feleség felkecmereg az ágyban, begyűri az összes párnát a háta mögé, és próbálja az inputot feldolgozni mialatt hörpintget a forró italból.

- Jó ötlet, legalább nyugodtan tudtok egy kicsit portugálul beszélgetni, én meg addig összekészülődök. - nyugodott meg a feleség látva, hogy van egy pár órája mielőtt a városnézésbe vetik magukat.

- Mégsem jó ötlet. - vágott közbe a férj, Gustavo üzenetét olvasva. - Gustavo nem szeretne nyolc eurót kiadni a reggeliért a hotelben, nem áll túl jól most anyagilag. Azt hiszem elhívom hozzánk reggelizni. Elszaladok friss kenyérért és zsömléért, felvágott, sajt van itthon, majd itt megreggelizünk.

- ???!!! -sápadt le a feleség mialatt körbejáratta a tekintetét a száradó ruhákon, az itt-ott fellelhető porcicákon, a törött ágy sarokba állított darabjain és a kettő darab széken, amely mint ülőalkalmatosság állt a rendelkezésükre. Három emberre. 

- Ne már. - forgatta a szemeit a feleség. - Kupi van, nem is ismerem ezt a barátodat, és azt akarod, hogy nettó húsz perc alatt megkávézzak és elkészüljek, meg netán még terítsek is, hogy megfrüstüköljünk?! 

- Ne aggódj, nagyon kedves, jó lesz az, akkor is meghívom, igen meghívom ide hozzánk, miért is ne, írok is neki. -erősködött a férj.

A feleség ismét meglepődött, hogy a férj két év alatt sem tanulta meg, hogy nem kellene az oroszlán bajszát cibálnia, főleg nem a reggeli kávéja közben. Így az amúgy vendégszerető (tényleg), kedves, nyugodt és barátságos feleség kicseszte magát az ágyból, és gondosan betette maga után a fürdőszoba ajtaját, bizonyára a negyediken is hallották ahogy csukódott.

- Szívem.. - lepődött meg a férj, hogy a jámbor feleségét megint megszállta valami. 

Feleség előjött a fürdőszobából, kócosan, szakadt pizsiben, szemüvegben nyújtva egy kellemes vizuális élményt társának, és adta a tudtára, hogy nem szeretne vendégeket fogadni:

- Hát remek, hogy ezt már eldöntötted, -trappolt át a szobán a feleség, hogy a konyhaajtót is bevághassa maga után míg a második kávéját készíti. - Miért kell nekem puccba vágnom magam tíz perc alatt, mert a kedves barátod sajnálja a pénzt a reggelire. Remek, helyette idejön és megeszi a mi kajánkat.. 

- Ugyan már.. - nézett rémült szemekkel a férj. Bizonyára felmerült benne micsoda kedves asszonyt vett el feleségül.

- Mit ugyan már. Tudod, hogy utálom, ha reggel nem tudok elkészülni, vidd el magaddal egy pékségbe, és később találkozhatunk. De mostmár mindegy, megyek zuhanyozni, elkészülök akkor, ha már mondtad neki. 

- Nem, nem igazad van. Elviszem valamerre, utána pedig találkozunk veled. - mondta a férj.

- Tényleg? - csillant fel a feleség szeme. - Nem úgy értettem, biztos kedves a barátod, már várom, hogy megismerjem, nyugodtan áthozhatod. Nem akartam rosszat mondani róla. 

- Nem, készülődj csak nyugodtan, elmegyünk egy pékségbe. 

- Nem akartam kiabálni, ne haragudj. - szabadkozott a feleség, ám belül örvendett, hogy nem kell sietnie.

- Nem baj szívem, néha örülök ha kiabálsz, nem jó ha mindig kedves és aranyos vagy. Te is ember vagy. Néha szükségem van rá, hogy kiabálj, különben bármit megcsinálhatok. - mondta a férj.

Vége.

Tehát, ha esetleg nem volt világos a kis tanmesém lényege, azt szerettem volna vele átadni, hogy akkor tudhatjuk, hogy a megfelelő embert választottunk ki, ha kényelmesen önmagunk lehetünk, és a másik annak ellenére szeret minket. 

Itt a vége fuss el véle.

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is!  

 

Kép:lydia harper on Unsplash

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr428528160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sellőlány 2016.03.26. 22:39:40

Ne haragudj G, de én leragadtam ott, hogy a haver hotelban alszik, de nincs pénze reggelire. :-D

gabuschka 2016.03.27. 09:50:06

@sellőlány: Nagyon olcsó hotelben alszik, de nekem is magas volt, hogy soknak tartotta, mivel ha egy pékségben eszel és iszol, még többe is kerül.

nemszólokmégegyszer 2016.03.27. 14:10:22

Bizony maradj meg a szerethető Önmagadnak. Ne próbálj más lenni, mint aki vagy. Azért szeretünk, ami vagy, amiket írsz. Egy ember vagy a mindennapi életünkből, aki emancibált, bájos. jókedvű, vicces, humoros /tudtad, hogy a a humor görögül könnycsepp ami antik komédiák a nézők szeméből csurgott a nevetéstől?/, ne akajk beleállni a szözépszerbe. Ez pont így egyedi, ahogyan csinálod. Ne akarj más blogokhoz hasonlítani/másolni mert ígérem /nálam ez becsületszó/ többé nem találkozunk. Én azért szerettem meg ezt a blogot, mert Te vagy benne, A lecseszett celeb blogok ki vannak dobva /enyhe színovalonan szóllva/. Tarts a nívót, mindent örömmel fogadunk, hát ha még az a kis is.... :-)

Pixynor 2016.03.27. 19:31:48

Hát, a Te helyzetedet meg tudom érteni. :) Azonban egy kéretlen gondolat még a részemről: a párod egy kicsiknek papucsnak tűnik, amiatt, hogy így magadból kikelve keresztül vitted az akaratod rajta. Ez nekem egyáltalán nem gond, csak nehogy úgy legyen, hogy később emiatt már Te sem tudsz férfiként tekinteni rá. Én is utólag jöttem rá, hogy elég jó az, amikor egy férfinak vannak saját gondolatai és ötletei, és jó időnként a "spontanitás". Én ezt nem így csináltam.

Emma Levelei 2016.03.30. 09:21:15

A legjobb rész azonkívül, hogy tisztára magamra ismerek Benned, az örvendtem szó :D Nagyon ritkán használjuk már, pedig olyan szép szó... Szeretem !

gabuschka 2016.04.01. 09:23:34

@nemszólokmégegyszer: Köszi a kommentedet! Ne aggódj, nem fogok megváltozni. :-) Meg ahogy írtam is, amihez nem ért az ember az nem is kell csinálni.

gabuschka 2016.04.01. 09:26:22

@Pixynor: Szerintem azért örökítettem meg ezt a kis párbeszédet, mert magam is meglepődtem, hogy milyen simán arattam győzelmet. :-) Nem félek attól, hogy valaha papucs lesz, azért is maradtunk együtt, mert nem találunk fogást a másikon. :-)

gabuschka 2016.04.01. 09:27:45

@Emma Levelei: Azt már én is írtam Neked, hogy többször éreztem úgy a blogodat olvasva, hogy olyan mintha az én gondolataimat írtad volna le. :-)
Igen, tényleg szép szó!

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások