Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Inszemináció után türelmesen várakozva

Ismét fellapoztam a Babanaplót, hogy lejegyzeteljem a legutóbbi eseményeket, és hogy beszámoljak nektek az elmúlt hetekről, mert sikerült felpörgetnünk az életünket.
Legutóbb ott hagytam abba a beszámolót, hogy írtam egy emailt a doktornőnek, hogy itt vagyunk ragyogunk frissen megházasodva, vágjunk bele ismét a babagyártásba. Bizonyára örült nekünk, bár nem írta, lévén igazán távolságtartó, viszont azt kaptam utasításként, hogy a ciklusom 2-5. napja között fáradjak be egy vérvételre, hogy egy teljes hormonképet készítsenek. Magyarul, hogy megvizsgálják, minden szükséges hormonból a szükséges mennyiség kering a szervezetemben. 

 

 

Biztos emlékeztek, írtam, hogy kaptam Carmentől egy fejmosást a gyerekvállalási terveink kellős közepére beütemezett munkaváltási terveim hallatán, amely annyira ügyesen találta meg az utat a józan eszemig, hogy azóta egyáltalán nem túráztatom magam a munkahelyemen, rájöttem, hogy mindent a maga idejében fogok csinálni, ha most gyereket szeretnénk vállalni, akkor erre kell összpontosítanom. Ha létezne egy óriási fehér kapcsoló az agyamban egyik oldalán a munka, a másikon a gyerek felirattal, akkor mondhatjuk, hogy Carmen ügyesen átpöckölte a gombot a gyerek oldalra. Így legalább a lelkem nem háborog többé. Az új életérzés kapcsán egészen belelkesedtem, és mondtam is a férjemnek, hogy ne vacakoljunk többet, vágjunk bele, írok a doktornőnek, hogy szeretnénk az inszeminációt mihamarabb elkezdeni. Így a már beütemezett hormonkép felméréséhez szükséges vérvétel mellé bejelentettem a Drágámat, hogy egy időpont alatt vegyenek tőle is vért a Heatitis B,C és a HIV vírus kiszűrésére. Csak akkor lehet a megtermékenyítéshez orvosi segítséget igény venni, ha mind a ketten egészségesek vagyunk. 

 

A szükséges papírok

Megjelentünk mindketten a klinikán, tőlem kettő, tőle egy kémcső vért vettek le, mialatt a doktornő bejött hozzánk a kezelőbe, hogy elmondja elolvasta az emailemet, és ismertesse milyen dolgok szükségesek a folyamat elindításához. Németországban a kezelések költségének a felét átvállalja a betegbiztosító, azaz negyedét a nő, másik negyedét a férfi biztosítója. Ha ugyanannál a "Krankenkasse"-nál vannak, akkor is fele-fele arányban vonnak tőlük. Ehhez mindenképpen alá kell iratnunk és le kell pecsételtetnünk az ún. "Behandlungsplan"-t, azaz azt a dokumentumot, amely tételesen tartalmazza, hogy melyik vizsgálat, beavatkozás mennyibe fog kerülni. 

Szerencsére van már annyira jó a németem, hogy egy hétköznapi szituációban, vagy a munkámmal kapcsolatban jól tudok kommunikálni, megértek mindent. Természetesen a szaporító szerveink német megfelelője nem része az aktív szókincsemnek, ezért még a klinikalátogatásaink elején kinéztem a megfelelő testrészek német megnevezését. Ennek ellenére sokszor éreztem úgy magam amikor a doktornővel beszélek, mint gyerekként az orvosnál, ahol a fejem felett beszéltek dolgokról, a felét nem is értettem, és csak annyit kérdeztem mindig, hogy fájni fog-e. Érdekes, mert amikor ott vagyok, azt hiszem, hogy értem mit mond, de aztán amikor a rossz papírral állok sorban a betegbiztosítónál, vagy amikor nem emlékszem, hogy miért is vettek ismételten vért tőlem, akkor mindig rájövök, hogy jobb lesz ezentúl jegyzetelnem, vagy minimum visszakérdeznem, ha nem száz százalékban értem amit hallok.

Vizsgálatok, információ szerzés

Elkövettem azt a hibát, hogy magyarul olvasgattam az inszeminációt megelőző vizsgálatokról, annak ellenére, hogy Németországban élek. Ismét azt feltételeztem, hogy a dolgok ugyanúgy mennek, csak más nyelven. A magyar és a német inszeminációs folyamat sokáig párhuzamosan fut, azaz: megvizsgálják a férfi sejtjeit, a nő hormonháztartását, a petefészkeket, és azt, hogy van-e peteérés havonta. Elvégzik a HIV és Hepatitis vizsgálatot, majd innen tér el a vizsgálatok és beavatkozások sorrendje. Magyarországon az első inszeminációt megelőzően mindenképpen elvégzik a petefészkek átjárhatóságát ellenőrző vizsgálatot, amely az orvosok szerint egy kisebb kellemetlenséggel járó beavatkozás (egy ultrahang által látható kontrasztanyagot juttatnak fel a méhbe és a petevezetékekbe, és ha a folyadék folyik szépen felfelé, akkor nincs elzáródva semmi, ha nem folyik, akkor meg el van), a kezelésen áteső nők szerint pedig egy komoly fájdalommal járó vizsgálat. Mialatt ezt olvasgattam már kellőképpen berezeltem, hogy te jó ég mi vár rám, én inkább nem akarok gyereket, miért jár már a gyerek elkészítése is ennyi fájdalommal, nem elég csak akkor szenvedni, amikor kijön?! 

Az orvossal megbeszéltük, hogy már ebben a hónapban megcsináljuk az első beavatkozást, úgyhogy sűrgősen pecsételtessük le a dokumentumot. Kisebb fennakadás után szerencsére az én pecsétem megérkezett, a férjemére még mindig várunk, de a kezelést már el tudtuk kezdeni. A tizenkettedik napra volt egy randim a praxisban, hogy megkukkantsuk ultrahanggal mekkorák az érlelődő petesejtjeim. Mivel tudtam, hogy ebben a hónapban már lesz egy beavatkozás, és a magyar oldalakról szerzett információim alapján azt mindenképpen meg kell hogy előzze a fent említett átjárhatósági vizsgálat, így kicsit félve mentem a doktornőhöz, hogy lehet megint nem figyeltem, és ma nem csak petesejteket nézegetünk, hanem a vizsgálatot is elvégzi. El is határoztam, hogy aznaptól minden alkalommal felcsapom a naplómat és leírok minden banálisnak tűnő lépést, mert egyszerűen kiesik a fejemből. 

Szerencsére jól emlékeztem, mert csak a sejtek méretét néztük meg, még nagyon kicsik voltak, ezért a tizenhatodik napra (ezek a számok mindig az adott ciklus x-dik napjai) ismét kaptam időpontot méretellenőrzésre. A vizsgálat után a doktornő megkérdezte, hogy van-e kérdésem. Halleluja, akkor most tisztázom a dolgokat. Rákérdeztem, hogy itt miért nem csinálják ezt az átjárhatósági vizsgálatot, mert a hallottak alapján úgy tűnik rögtön megcsináljuk az inszeminációt. Elmagyarázta, én meg bőszen jegyzeteltem, hogy Németországban először a megfelelő vizsgálatok után három darab inszeminációt csinálnak, ha nem következik be a terhesség, akkor pedig rögtön egy hasi tükrözést csinálnak, szerencsére altatásban. Ezt a részt értettem félre az első látogatásaink alkalmával, azt hittem a hasi tükrözés az átjárhatósági vizsgálatot jelenti.

Mivel elég bambán nézhettem, elmagyarázta az orvos, hogy itt nem csinálják az ultrahangos vizsgálatot, mert nagyon drága, és nem ad teljes képet arról, hogy mi a helyzet a hasunkban. Elmagyarázta, hogy az, hogy nem jön létre a terhesség sok mindentől függhet, az elzáródott vezetékek csak az egyik magyarázat lehet. A hasi tükrözés alkalmával egy vágást ejtenek a hason, és a bevezetett kamera segítségével mindent meg tudnak nézni. Van, hogy például az a baj, hogy a vezetékek le vannak tapadva. (Ezt magyarázom, szerintetek miért ülök sokszor kukán, hát még magyarul sem tudom, hogy mit takarnak ezek a kifejezések). Mert azoknak mozogniuk kell. Mozogniuk kell? - Néztem továbbra is bambán.

Szerencsére a kezei segítségével elmagyarázta, hogy tegyük fel, a bal ökle a petefészek, a jobb kézfeje meg a petevezeték ezt érzékeltetve az ujjait kinyújtotta és mint egy esernyő, úgy fogta körbe a fészket. A petefészek mindig másik oldalon lövi ki a megtermékenyített petesejtet, ezért kell a petevezetéknek "elcsípnie" a kiszabadult lüke sejtet, mielőtt még aláhull a hasüregben. Sok nőnek le van tapadva a vezetéke, így csak abban az esetben lehet bármilyen esélye arra, hogy a sejtecske a megfelelő helyre kerül, ha a petefészek célbalövéssel bezsákolja az érett petét a vezetékbe. 

Mondhatjuk, ez olyan "német", egyszer csinálnak meg egy vizsgálatot, azt is altatásban, és akkor is olyan alaposan, hogy minden lehetséges bajra választ kapnak. 

Mialatt a témában olvasgattam az interneten belefutottam néhány videóba is, elhoztam a kedvencemet. Angolul van, de a szöveg értése nélkül is világos, hogy mi történik. Nekem egyre inkább hihetetlen, hogy természetes úton egyáltalán hogyan lehet összehozni egy gyereket. A női szervezet kíméletlenül szelektálja a hímivarsejteket,és tényleg csak az az egy érhet célba, amelyet nem bírt elpusztítani. 

(A videó nem indul el ezen az oldalon, kattintsatok a lejátszás elindítása után megjelenő linkre, amely a Youtube-ra visz.)

Érlelés

Megjelentem ismét, már a tizenhatodik napon jártunk, izgultam, hogy mikor lesz a nagy nap, főleg azért, mert a munkahelyemről nem engednek el, hiába mondta az orvos, hogy csak kéretszkedjek ki egy órára, nem értette meg, hogy a recepciós rabszolgák nem irodai dolgozók, a műszakomat el tudom cserélni -ezért dolgozom estisként lassan egy hónapja, mert a praxis csak délelőtt van nyitva- de még a leendő terhességi tesztre sem engedtek el, hogy kiszaladjak egy órára, akkor sem ha tovább maradok, vagy az ebédszünetemet használom erre. Pont ezért, ha a bevatkozás nem a szabadnapomon lett volna, csak beteget jelentve tudtam volna otthon maradni, remélve, hogy a háziorvosom ad igazolást aznapra, különben igazolatlan hiányzás miatt azonnal elbocsáthatnak. (Lehet az kellene, nem lennék ilyen stresszes). 


Visszakanyarodva az első mondathoz, megjelentem, megnéztük a sejteket ultrahanggal, már jó nagy volt az egyik, így vettek tőlem vért, amely alapján pontosan megállapítható, hogy mikor szabadul a sejt a karámból. Kaptam receptet is, az egyik egy petesejt érlelő injekció volt, amelyet saját magamnak kellett beadnom a délután megmondott, a vérvétel eredményétől függő időpontban. Visszakérdeztem, mert reméltem, hogy a "selbst spritzen" szavakat nem abban a jelentésben használta a doktornő, amelyet ismertem, azaz, hogy magamat kell beinjekciózni, talán az igének van esetleg egy meginni, vagy megenni jelentése is, csak én nem tudtam, de sajnos nem volt. Megnyugtatott, hogy ugyan, ez semmiség, összecsippentem a bőrt, szúrok, nyomok, azt kész. Ha nővér lennék biztosan nem aggódnék, de életemben nem kellett még hasbaszúrnom magam. Gondoltam majd most felnövök a feladathoz. Megnéztem youtubon is, hogyan kell injekciót beadni, sőt a barátnőm nővér anyósa is elmagyarázta. Nagy nehezen beszereztem minden szükséges tűt, fecskendőt, meg az anyagot is, plusz egy hormonkapszulát, amelyet a beavatkozás után kell majd használnom. Délután jött egy email, hogy kedden este tizenegykor injekciózzak, és csütörtök délelőttre kérjek időpontot. Egyet a férjemnek az anyagszolgáltatásra, majd egyet magamnak egy órával későbbre, hogy a felkészített, megtisztított spermiumokat felspricceljék a megérlelt, injekcióval felkokszolt petesejtem mellé, hátha akkor megtalálják egymást. 

Aktus

Huhh, jó hosszú lesz a bejegyzésem. 

Csütörtök reggel nyolcra megjelent Drágám a praxisban, leadta az anyagot, majd ment dolgozni. A megelőző este még sajnálnom kellett (volna), hogy neki mennyire kellemetlen ez az egész beavatkozás, mert mindenki tudni fogja, hogy ő mit fog csinálni odabent. Ha. Haha. Hahaha. Felajánlottam, hogy cseréljünk nyugodtan, én bemegyek élvezkedni egy segédeszközzel valamelyik szobába, ő pedig nyugodtan legyen tűpárna, vérellátó, és egyéb vizsgálati alany. Persze megértettem mi volt a baja, így csak jót nevettünk a dolgon. 
Szerencsére maga az aktus nem volt sem kellemetlen, sem fájdalmas, kicsit persze izgultam, de felesleges volt. Megérkeztem, kicsit várakoztam a váróban, majd behívtak a kezelőbe. A doktornő már helyet foglalt a vizsgálati szék előtt, amely egyáltalán nem ijesztő, szerencsére barátságos zöld színnel vonták be a vas széket, így nem tűnik középkori kínzóeszköznek. 

Alul megszabadítottam magam minden ruhától, felhelyezkedtem, majd a doktornő a távirányító segítségével addig mozgatta a szék elemeit amíg egy háton fekvő teknősbéka pózba nem rendezgetett el. Gondolhatjátok mennyire kellemetlen ebben a helyzetben beszélgetni, főleg miután bekukkantott, és elmondta, hogy nagyon szép a méhem, jól felkészült a beavatkozásra. Látjátok, tényleg a belső szépség számít igazán. Az asszisztens a kezébe adta fecskendőt amely egy alkarom hosszúságú katéterben végződött, majd feljuttatta az anyagot. Ebben a kellemetes pózban, és a folyamat alatt megkérdezte a doktornő, hogy esetleg most voltam-e közvetlenül a mellékhelyiségben, mondtam igen, és közben villámsebesen cikáztak a gondolataim, hogy vajon miért kérdezhette. Esetleg papírdarabok maradtak, netán tejóégdekellemetlen egyéb nyomok?? Nem bírtam ki, megkérdeztem miért kérdezi, de szerencsére csak azért, mert jobb lett volna ha nem megyek, mert a teli hólyag olyan szögbe nyomja a méhet, hogy könnyebb hozzáférni, de szerencsére így is betalált. 

Azt még hozzátette, hogy gyorsak a Drágám sejtjei, de sokuk nem a megfelelő irányba úszik, vagy cikk-cakkban. 
El tudjátok képzelni, hogy a férfi önérzet ezt mennyire fogadta el. Pont annyira. Szerinte ez hülyeség, hiszen az urulógus, a mindenttudó megmondta, hogy ő rendben van. 

Itt tartunk, lassan másfél hete szedek egy hormont, attól kellőképpen agresszív és éhes vagyok. Csütörtökön, azaz 17-én kell terhességi tesztre mennem. Csak nektek bevallom, hogy már csináltam egyet, de negatív lett, szerintem nem vagyok terhes. De még minden lehet.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy örülök ennek az egésznek. Vagy ha nem éreztem volna magamat/magunkat selejtesnek, amiért ennyire steril, hideg módon szerkesztünk össze egy gyereket. Legalábbis próbálunk. Szeretnék szülő lenni, de kicsit taszít a módszer. Nem az egészségügyi, az nagyon a helyén van, hanem az, hogy a teremtőt játszuk, és szögmérővel meg műholddal mérjük be a periódusom mértani közepét. Szeretnék én is ajándékként kapni egy gyereket, és teherbe esni. Lehet oka van annak, hogy ez még nem történt meg. Mindketten egészségesek vagyunk, nincs baj a hormonjaimmal, van petém, peteérésem, neki mozgékony spermái, így szerintem ez csak nem a megfelelő időpont a gyerek megfoganásához. És akkor ugye a fejünk tetejére is állhatunk.

Mindenesetre ha most tényleg nem vagyok terhes, akkor életbe fog lépni egy nagyon izgalmas B terv, megígérem időben beszámolok mindenről!

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is! 

 

Kép: 

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr308450682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pixynor 2016.03.14. 19:41:33

Szorítok Nektek! Olvasva az eljárást eszembe jutott, hogy egyik volt osztálytársnőm meg azzal küzdött, hogy állítólag a férjével biológiailag összeférhetetlen volt, tehát tőle nem tudott teherbe esni, illetve mikor az lett, többször elvetélt. A szervezete nem fogadta el a férfi génjeit, vagy mi. Ilyenről is akkor hallottam először, meg az inszeminációról is, Tőled most. Nem semmi tortúra mindkét félnek, és valóban annak tűnik, aminek Te is érzed, laboratóriumi "gyerekgyártásnak", de ha meg lesz a baba, mindent feledtet majd úgyis. :)

nemszólokmégegyszer 2016.03.15. 11:40:53

Olyan figyelmesen olvastam el, hogy nem kerülhette el a figyelmemet, hogy a blogodban először írtad le, a Drágám helyett, hogy férjem. Lesz ebből egy " valaki /vagy egy sármos kisfiú, vagy egy tünemény kislány, vagy is-is".

A nő pedig nem azért szép belülről, mert sztetoszkóppal rendben van és szép /persze azért az is szükséges/, hanem kisugárzik a belső szépsége.

Egy sikeres, csinos, értelmes, okos nő nem adhatja föl. "Nem akkor győznek le, ha veszítesz, hanem amikor feladod!"

"A szerelem olyasvalami, ami egy darabig növekszik, azután amikor elér egy bizonyos méretet, onnantól kezdve már csak életben kell tartani valahogy, mint egy növényt, időnként meg kell locsolni, és le kell vagdosni róla az elszáradt leveleket. (...) Ezt a "szerelmet" le lehet fordítani mosolyra, olyan szavakra, mint "szeretlek"."

Én szurkolok NEKTEK. Akinek ÉN szurkolok még nem veszített. Egyszer sem.

Félni pedig semmitől ne félj, mert /járjon bár fájdalommal is, persze ezt Neked kell viselni, de a Drágád is át fogja élni -tudom, még a szülési fájdalmat is-/, mert ebben az egyetlen esetben a cél szentesíti az eszközt. Az eredmény pedig egy életre szóló.

Emma Levelei 2016.03.16. 11:04:04

Szia! Ne csüggedj ,az éhes vagy jelzés eddig jó :D Nekem a megtermékenyülés utáni 18. napon sem mutatott semmit a teszt, pedig akkor már 4 napja késett... Aztán pár napra rá, halványan de megjelent a csík, de az előírt idő után tényleg nem mutatott semmit...
Nagyon szurkolok értetek!

gabuschka 2016.03.16. 11:50:45

@Pixynor: Igen, erről már én is hallottam, hogy van ilyen, hogy két ember génjei nem akarnak egyesülni. Reméljük nálunk nem ez lesz a helyzet. Amúgy én is úgy gondolom, hogy valószínű ha már a kezünkben lesz a végeredmény nem fog egyinkünket sem érdekeln, hogyan jött össze. :-)

gabuschka 2016.03.16. 11:53:59

@nemszólokmégegyszer: Igen, figyelmes vagy. Tartottam a napokban egy közvéleménykutatást a FB oldalamon, hogy ki mit szól a Drágám elnevezéshez. Az eredmények alapján úgy döntöttem, hogy ezentúl vegyesen hívom majd így is meg úgy is. :-) Tetszett a növényes szerelem hasonlatod, tényleg így van!

gabuschka 2016.03.16. 11:56:51

@Emma Levelei: Köszi a biztató szavakat! Érdekes, hogy ilyen sokáig nem mutatott semmit a teszt, általában pár nappal az esedékes m után már látni kellene. Direkt egy ún. "Frühtest'-et vettem, amely 4 nappal a m előtt már kimutatja, ha van valami, de nem tette. Mindenesetre holnap úgyis megtudom az eredményt. :-)

nemszólokmégegyszer 2016.03.16. 18:07:37

@gabuschka: Igyekszek a kedves emberekkel, még a kevésbé kedvesekkel is, A gorombákkal dupla goromba, de akit tényleg kedvelek, amellett ezerrel állok. Nem mögötte, előtte szoktam. Az meg, hogy egy kicsit megszínesítem a "beíráspamat", napsugarat nem hoznak az életedbe /majd a hercegnő/, hanem csak annyit, hogy pár perc vidámságot okozhassak. És /tudom, éssel, stb. nem kezdünk mondatot/, ha ez sikerült néhányszor, már megérte kommentelni. Ha nem nem.

GizilányaJudy 2016.03.17. 07:51:59

Csak biztatásképpen saját példa: több negatív teszt,ultrahangon semmi.
Az orvosi találgatás: talán korai klimax
Eredmény: lassan 17 éves emberke :) :) :)

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások