Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Asztrológusnál jártam

Érdeklődésem az okkultizmus iránt már gyerekkoromban kialakult köszönhetően Nagymamámnak, aki megismertetett a Cigány Vetőkártya használatával. Nagyi a nyugdíj mellett egy ideig trafikban dolgozott, volt ott minden, Donald rágó, Fa dezodor, rejtvényújság, és jóskártya is, mi szem-szájnak ingere. Sokáig nem maradt ott, mert a neon bántotta a szemét, meg amúgy is "jaj aranyom, senki rám nem nyitja az ajtót egész álló nap, már minden rejtvényt megfejtettem, és csak nem akar a nap eltelni". Így átkérte magát a tatabányai vonatállomás büféjébe, ahol aztán kedvére süröghetett-foroghatott, már tudta fejből ki mivel issza a kávéját, és megtanult egy kézzel hamburgert készíteni, a másikkal meg a kasszát ütni.


Szerencsére a trafikos időszakból megtartott egy pakli kártyát, amelyből mindig közösen "jósoltunk" amikor nyaranta még iskolásként nála üdültem. Eleinte sokat nem értettem a dologból, de izgalmas közös játéknak tartottam. Később jobban beleástam magam a témába, több könyvet is elolvastam a kártya használatáról, és megfelelő emberismerettel ötvözve még tanácsokat is adtam az arra nyitottaknak, vagy a hozzám forduló mély szerelmi bánatba süllyedt barátnőmnek. Az egyetlen problémám az volt, hogy saját magamnak soha nem tudtam választ adni a kérdéseimre, pedig gondolhatjátok egy kamaszlánynak mennyi élet-halál fontosságú kérdése van. (Például, hogy tetszek-e a Döncinek). Azért a viccet félretéve, mindig felmerülhetnek az emberben olyan kérdések, amelyekre mindenképpen választ szeretne kapni, függetlenül attól, hogy hány éves.

 

Okosan válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbb irányzatot

Éppen ezért sok helyen jártam, és több féle irányzatot próbáltam ki az életem során. Voltam kimondottan jósnőnél, asztrológusnál, sőt egyszer kineziológusnál is. Én megértem azokat az embereket is, akik egyáltalán nem érdeklődnek a téma iránt, többek között köszönhetően a mindent elárasztó bulvárasztrológiának, amelynek megkérdőjelezhető a valóságalapja vagy az hogy mekkora munka áll az "elemzés" mögött.
Persze ki nem találnátok, de azt sem szeretem, ha valaki annyira nagy rajongója az ezotériának, hogy mindenkit szeretne megtéríteni, és szerinte jobb belátásra bírni.

Amellett, hogy egy jól elkészített elemzés betekintést engedhet a jövőnkbe, azt nem kell vagy szabad készpénznek vennünk, mivel a sorsunkat mindig a jelenben hozott döntéseink alapján alakítjuk és formálgatjuk. Vagyis ne úgy érkezzünk az asztrológushoz, hogy bezipzározzuk a szánkat, és egy szót sem szólunk, gondolván, ha annyira tehetséges a szemben ülő akkor úgyis lát mindent, hanem kérdezzünk, válaszoljunk, próbáljunk meg együttműködni és közösen választ találni a kérdéseinkre.  Én személy szerint nem is a jövőmre vagyok kíváncsi az egyes elemzések kapcsán, hanem inkább arra, hogy hogyan fejlődhetek, és lehetek jobb például a munkámban, milyen területen lehetnék esetleg sikeresebb a tulajdonságaim és a tudásom alapján.
Az én személyes meglátásom, hogy ha úgy tekintünk az asztrológusunkra mint egy life coach-ra, azaz életvezetési tanácsadóra, akkor nagyon hasznos segítséget kaphatunk amennyiben úgy érezzük, hogy valamelyik életterületünkön megrekedtünk. Segít rávilágítani olyan tulajdonságainkra, szokásainkra, amelyek blokkolhatják a fejlődésünket, tehát egy remek támogatás lehet az alaposabb önismeret felé vezető úton.

Mivel Magyarországon rengeteg spirituálisan nyitott ember él (tudom-tudom, egyesek szerint ez hülyeség és nem nyitottság), így dúskálhatunk a lehetőségekben, mindenki kiválaszthatja a neki leginkább megfelelő irányzatot vagy módszert. Például Németországban vadászni kell az ilyen lehetőségeket, legalábbis nincs ennyire támogatva a médiában. Érdekes volt most a hazautazásom alatt látni, hogy néhány utcában egymás mellett nyílnak a különböző természetgyógyászati szakboltok, asztrológiai elemzést kínáló szakemberek irodái, és egyéb akár kétes kinézetű szalonok, addig itt Frankfurtban csak a bioélelmiszer boltok nyílnak egymás után. A budapesti lehetőségeket sokkal színesebbnek találom ebből a szempontból. Visszatérve a fellelhető irányzatokhoz, én egyikről sem mondanék semmi rosszat, sehol nincs a tudásom ahhoz, hogy magabiztosan ki tudjam jelenteni, hogy az aztán egy nagy kalap lepke, így azt tudom tanácsolni, hogy aki nyitott az ilyen típusú tanácsadásra, olvasson utána, próbáljon ki különböző irányzatokat, és találjon rá a neki legmegfelelőbbre. Én nyitott voltam és vagyok is, így elég sok helyen jártam már, onnan különféle tapasztalatokkal távoztam, de szerencsére nagyjából két éve találkoztam Dettivel, aki a kínai asztrológiában jártas.

A kínai asztrológia

350xnxchinese-new-year-symbols-12animals_jpg_pagespeed_ic_tucqlxgecu.jpgCsak egy pár szóban írnék a kínai asztrológiából, ha esetleg valaki még soha nem hallott róla korábban. Ha jobban érdekel a téma, akkor a megfelelő oldalakon részletesebben utána lehet olvasni. "A Kínai Asztrológia nem a planéták helyzetét vette alapul számításaihoz, hanem az Univerzumot alkotó 5 őselemet és a hozzájuk tartozó állatéveket. Az elemek és az állatévek születéskori elhelyezkedése, egymáshoz való viszonya rajzolja fel az életutat és a karaktert."* A kínai asztrológia öt elemmel dolgozik, a fával, a földdel, a fémmel, a vízzel és a tűzzel, és ezekhez különböző tulajdonságokat társítanak. Minden emberben különböző arányban található az egyes elemekből, ezzel meghatározva az egyén személyiségét és sorsát. 


Az én elemzésem

Dettivel az egyik munkahelyemen találkoztunk először, és azóta már többször is átbeszéltük az életemben aktuálisan jelentkező kérdéseimet és a kétségeimet. Ez alkalommal sikerült személyesen találkoznunk, de korábban skypon keresztül is ugyanolyan hasznosnak bizonyult a segítsége. Az időpontegyeztetés után elküldtem a saját és a Drágám születési adatait, és megkértem, hogy ez alkalommal az engem jelenleg leginkább foglalkoztató témákról beszélgessünk, azaz a gyerekvállalásról és a munkahelyi előmenetelemről. Megérkeztem és miután elfogadtam a kedvesen felkínált innivalót, el is helyezkedtünk egy kis asztal két oldalán. Detti barátságos és közvetlen személyisége emlékszem már az első beszélgetés alkalmával is gyorsan átlendített a kezdeti megilletődésemen, így most is hamar belevágtunk az elemzés kiértékelésébe és a közös munkába. Akik már egy ideje követik az írásaimat, tudják, hogy a Drágámmal szeretnénk kisbabát, de egyelőre még sikertelenül próbálkozunk, így értelemszerűen ezen a területen volt a legtöbb kérdésem és kétségem.
Az elemzés alapján, nekem azon kell gondolkodnom, hogy vajon milyen blokk vagy gát lehet az életemben, ami miatt nem sikerül teherbe esnem. Esetleg ragaszkodom-e valamihez annyira (szokás, életvitel), hogy az megakadályozza valami új érkezését az életembe. Például lehet, hogy annyira fontos nekem a szabadságom, vagy az, hogy én irányítom az életemet, hogy félek beengedni egy új kis jövevényt az életembe, mert tudom, hogy akkor majd mindent fenekestül ferforgat. Vagy esetleg attól félek, hogy ha már anyuka leszek még kevesebb esélyem lesz egy kényelmesebb beosztást kínáló, nagyobb szellemi teljesítményt igénylő munkakörben helyt állnom. Át kell gondolnom, hogy mi a fontos az életemben, és mit szeretnék igazán. Lehet, csak azt hiszem szeretnék gyereket, de valójában először önmegvalósítanék és a gyereket egy gátló tényezőnek gondolom. Persze az is lehet, hogy egész egyszerűen még az ideje nem jött el, hogy a kis utódunk megszülessen, így most decemberben a fejünkre is állhatunk, de akkor sem fog megfoganni, ha ő később szeretne megszületni. Mindenesetre az megnyugtatott, hogy benne van a képletemben a saját gyerek is mint lehetőség, ha élni szeretnék vele, így már nem tartok attól, hogy egy olyan dolgot erőltetek, amelyet egyébként nem kellene, mert nincs támogatva.
A beszélgetés egy jó indítás volt ahhoz, hogy tudjam hol kezdjem el a gondolkodást. Már a látogatásom előtt is észleltem, hogy hiába szeretném nagyon, félek az anyaságtól, és nehezen képzelem el magam anyaként, pedig a gyerekeket nagyon szeretem és jól is érzem magam a társaságukban. Sajnos konkrétan nem tudom megmagyarázni, hogy mi a félelmem oka, olyan mintha egy szobába lenne elzárva a fejemben a megoldás, csak éppen a kulcsot tűntettem el valamerre. Pont ezért azt sem tudom megmondani, hogy gátolna a gyerek és az a bajom, vagy csak attól félek, hogy belefulladok a pelenkatengerbe. De az is lehet, hogy egyszerűen csak hozom a formám, és teleaggódom a nadrágomat egy ilyen nagy változás előtt.
Detti azt tanácsolta, hogy gondoljam végig mi jut eszembe az anyaságról, milyen érzések merülnek fel bennem, ha rá gondolok. Közben gyakorolhatom a jógát és a meditációt is mert segítségemre lehetnek a dolgaim kibogozásában. Szerencsére a Drágámnál is szerepel a lehetőség a saját gyerekre is, de neki most kicsit vissza kell fognia magát és nem napi 24-ben akarni a dolgot, hanem békésen kivárnia, amíg eljön az ideje. (Azért némely humoros családtagom megjegyezte, hogy attól mert nála és nálam is szerepel a gyerek az még nem feltétlenül a közöset jelenti.) Egyébként kíváncsian várom, hogyan fogja a békés kivárást véghezvinni, mert amikor elmeséltem neki az elemzés rá vonatkozó részeit, akkor a munkahelyi, szakmai dolgokkal teljesen egyetértett, buzgón bólogatott, hogy valóban, ej, milyen érdekes megközelítés, és tényleg így van; addig a gyerek témával kapcsolatos javaslatoknál szó szerint lehülyeségezte az egészet.  Én erre nem mondtam semmit, csak magamban mulattam, mert látom, hogy ez a téma most egy olyan akut probléma az életünkben, hogy nem fogad el semmilyen más véleményt, csak a sajátját. Hát majd most megtanulhatja a békés kivárás és szeretetteljes elengedés fogalmait a gyakorlatba is átültetni. Persze velem együtt, én sem bújhatok ki a feladat alól. Mindkettőnknek egy kardinális feladat a gyerekvállalás, az odavezető út megélése hozzátartozik a feladatainkhoz és általa fontos fejlődésen megy keresztül a személyiségünk.

Beszélgettünk még hosszasan a szakmai előremenetelemről, a lehetséges fejlődési irányokról, így most igyekszem a tanácsokat megfogadva átgondolni, hogy mégis merre induljak el. Ha jutottam valamerre, majd arról is beszámolok.

Én mindig hasznosnak érzek egy ilyen beszélgetést, pedig látjátok, nekem sem kész tényeket és megoldásokat adott a kezembe. A profin és hozzáértően elkészített elemzésen kívül az is segíthet, hogy egy-egy ilyen tanácsadás alkalmával hangosan kimondjuk a kérdéseinket, próbáljuk megfogalmazni, hogy pontosan mi is a problémánk, és sokszor már a kimondás pillanatában találhatunk megoldást a kérdéseinkre.

Amennyiben szeretnéd Dettivel felvenni a kapcsolatot itt vagy itt megteheted. 

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám, ha tetszett a bejegyzés és a blog, csatlakozz a Facebook oldalamhoz is!

 

 

Forrás: *http://kinaihoroszkop.com/kinai-asztrologiarol/
Kép: foreigners-in-china.com

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr398132850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemszólokmégegyszer 2015.12.05. 11:48:27

Minden fejben dől el. Előbb-utóbb, vagy-vagy. Én huszonéves korom elején már pelenkáztam a gyerekem /akkor még nem volt eldobható/, hogy aludjon, este tíztől reggel háromig járkáltam vele a lakásban a karomban, hogy az anyja addig pihenjen, föl-alá/aztán csere a nejemmel, aki szülésin otthon volt, viszont óránként szoptatott /nem engem/, mert 06-14- be jártam gyári munkásként diplomásként a vasgyárba/, mégis csak egy üveg sör csorgott le a torkomon, aztán nap-mint nap ez egy félévig. Amikor ránéztünk, nem éreztük a fáradtságot. Mondom még egyszer, minden fejben dől el, ha egyébként minden más rendben. Ne a kártyák közt rakj rendben, hanem benne-köztetek. Ez csak egy vélemény. Mint a többi jótanács, mehet a kukába.

GizilányaJudy 2015.12.06. 07:15:19

Sokféle módon lehet az asztrológiához való vonzalmat magyarázni,viszont a tied nagyon eredeti. Ilyen megközelítésről még soha nem hallottam,de nagyon tetszik.

gabuschka 2015.12.08. 11:59:13

@nemszólokmégegyszer: igen, egyetértek, hogy minden fejben dől el, dolgozom is az ügyön. Aranyos kis történet volt! :-)

@GizilányaJudy: Örülök nagyon, köszi!

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2015.12.09. 23:38:51

Látom, beújítottál egy facebook oldalt is.

gabuschka 2015.12.10. 09:51:23

@Sledger: :-) igen, hogy könnyebben követhető legyek. Ja meg nyomulásból is. :-D

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások