Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Rólam


Szia! Üdvözöllek a blogomon és örülök, hogy benéztél hozzám!

Gabi vagyok, és Gabuschka művésznév alatt mesélek a frankfurti életünkről. A blogolást még Londonban kezdtem el egy másik oldalon, hogy így informáljam az otthon maradt családtagokat és barátokat az életemről, de közben a dolog kinőtte magát a szenvedélyemmé és az első számú hobbimmá.

A Frankfurti mesék blogon olvashatsz a beilleszkedéssel kapcsolatos élményeimről, írok Frankfurtról, és sokszor osztok meg kulturális különbségekből fakadó vicces történeteket is. Egy személyes blog, amelyet főleg a frankfurti életünk inspirál, így vegyesen mesélek rólunk és Frankfurtról is.

Összegyűjtöttem néhány dolgot magamról, hogy kicsit jobban megismerhesd a blog íróját, azaz engem. 

1. Budapesten születtem és nőttem fel majd 2011-ben szedtem a sátorfámat és külföldre költöztem. Lassan engedtem annak az erős belső késztetésnek, hogy elinduljak és világot lássak. Először Londonban próbáltam szerencsét, hogy csiszoljam az angolomat, majd átjöttem Németországba, azon belül is Frankfurtba és itt élek 2013 szeptembere óta. Itt a németeknél nem volt mit csiszolni, így rögtön a megérkezésem után beiratkoztam egy nyelviskolába, hogy megtanuljam a nyelvet.

2. Együtt élek a félig német, félig brazil barátommal, aki - időközben már a férjem lett, és - "Drágám" név alatt fut mint életem állandó szereplője. Egy ideje szeretnénk kisbabát is, de a gyerek már most tesz ránk magasról, mert nem akar megfoganni, de reméljük hamarosan megjön az esze.

3. A Gabuschka nevet a szomszéd, félig orosz kislánytól kaptam. Egyik nap összefutottunk a zebránál, éppen az óvodába tartottak, amikor rám nézett, és azt mondta, hogy "Hohó, itt a Gabuska". Én meg hohó megörültem, mert éppen egy nicknéven törtem a fejemet.

4. Egy főiskola titkárságán dolgozom lassan másfél éve, előtte pedig egy szálloda recepcióján, ahol nap mint nap rengeteg különböző emberrel találkoztam. Ezekről az élményekről sokat is írtam, igaz néha csípős stílusban, de mit tehet az ember ha felbosszantják.

5. Mivel imádok írni és közben szórakoztatni, így a célom egyrészt, hogy az írásaimmal néhány kellemes percet szerezzek minden betérő Olvasónak, másrészt, hogy megpróbáljam átadni miért is szeretek Frankfurtban élni, miért tartom nagyszerűnek a várost.

Ha kérdésed van, vagy írnál nekem, akkor a frankfurtimesek(kukac)gmail.com email címen megteheted, vagy keress Facebookon!

blog_fejlec.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr98133268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa Kirsh 2019.05.13. 07:19:44

Szia Gabushka! Jó olvasni az írásaidat:) Én Berlinben életem évekig, most újra Magyararországon, még egy darabig. Kedden Frankfurtmba megyek a TexProcess show-ra, egy innováción dolgozom (www.dosgolpes.com). Abban szeretnék kis segítséget kérni, hogy tudsz olyan magyar, akár német ismerőst vagy akár te magad, aki kiad szobát rövid időre? Kb. mint az airbnb. Szeretek mindig olyan helyen megszállni, ahol lehet ismerkedni, beszélgetni. Beszélek németül, angolul és spanyolul is. Előre is köszönöm, ha körbe tudsz kérdezni vagy, ha akár te is benne lennél. Szép napot! Zsuzsa

Szerző

Korábbi bejegyzések

Hozzászólások

  • Zsuzsa Kirsh: Szia Gabushka! Jó olvasni az írásaidat:) Én Berlinben életem évekig, most újra Magyararországon, m... (2019.05.13. 07:19) Rólam
  • gabuschka: @sellőlány: :,-D Akkor a lényeg, hogy értjük egymást! (2016.11.03. 19:43) Nincs új a nap alatt
  • gabuschka: @GizilányaJudy: Szia, igen német család volt. Tényleg inspiráló a történet! :-) (2016.10.30. 15:28) Bemutatom a szomszédom 5 - Ismerd meg Vikit!
  • gabuschka: @Évi1987: Nyugodtan, olvasgass és írj, ha van mondanivalód. Mindig örülök, ha valaki hozzászól, jó... (2016.09.29. 21:17) Milyen az idő odafent 2, avagy a magasság előnyei és hátrányai
  • gabuschka: @sellőlány: Egyetértek veled, nagyon jól összefoglaltad a probléma lényegét. Azt azért eldőntőtte... (2016.08.25. 21:14) Reagálok
süti beállítások módosítása