Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Egy tanmese a halakról

277.jpgEgyszer volt hol nem volt, volt egyszer két nagy hal a tengerben. Habár volt ott több is, de a mai történetünk szempontjából csak a Kék és a Zöld volt jelentős. Ők ketten éltek boldogan a tengermély vízben, és igyekeztek minél több finom és kövér kukacot egymás orra elől elhalászni. Egy ideig fej-fej mellett haladtak, ám idővel a Kék hal egyre nagyobb és terebélyesebb lett a sok-sok eledeltől. Valószínű, hogy a méreteiből adódóan egyre nagyobb lett a lefedettsége a vízben, így a sok kis kukacocska mind csak a Kék hal felé úszott. A Kék Hal egyik nap akkora nagy lett, hogy eldöntötte, bekebelezi a Zöld Halat is, mert rájött, hogy úgy a már elfogyasztott Zöld Kukacokat is megkaparitja. Hogy ezt a szegény Zöld Hal akarta-e vagy sem, azt nem tudhatjuk meg soha, illetve az interneten utána nézhetünk. 

Zöld Hal készségesen behódolt, és elkezdte informálni a hasában élő Kukacokat, hogy mostantól hiába maradunk zöldek, ám igazából a nagy kékhez fogunk tartozni. Egyik nap Gabusch Kukacnál is csengettek. Felhívta a Zöld Hal, és azzal kezdte, hogy van-e néhány perce. Mivel Gabusch Kukac éppen nem volt jó kedvében, ezért azt mondta, hogy nincs sajnos és kinyomta a telefont. Azt hitte, hogy a Zöld Hal megint csak fényezni akarja magát, meg valami extra szolgáltatást rásózni. De a Zöld Hal nem adta ám fel, és addig kereste Gabusch Kukacot, amíg az be nem adta a derekát, és meghallgatta őt.

Ismertette, hogy a nagy Kék Hal megevett minket, így most már mindannyian oda tartozunk, és hogy ezt jobban kifejezhessük, mind szép kék ruhát öltünk magunkra. Ezt a szép új kék ruhát majd postán küldjük el, hamarosan megérkezik. Gabusch csak várta és várta, de a posta csak nem érkezett meg. Gondolta, mostmár csak utána kérdez a Zöld Halnál, hogy mi történt, hol az új ruhája, mert a Zöld Hal folyamatosan zaklatta, hogy cseréljen már ruhát, mert bajok lesznek. Gabusch gondolta, hogy itt az ideje szólni, hogy nem kapott semmilyen ruhát. 

Gabusch Kukac összeszedte minden bárorságát és felkereste a Zöld Halat. Illetve kereste volna, ha az sms-ben elküldött 'azonnal hívjon fel minket ezen a számon' telefonszámon valakivel tudott volna beszélni. (Hoppácska, kanyarodjunk csak vissza a mesénkhez). A Zöld Halnak vannak automata halacskái, akiknek az a feladata, hogy gondosan segítségnek álcázva távol tartsák a Kukacok kérdéseit az élő halaktól. Gabusch Kukac nem adta fel, két napig próbálkozott, híres-nevezetes türelmét már régen elvesztette, és magán is meglepődött, mert már odáig süllyedt, hogy az automata halakkal üvöltött. De azok csak az előre berögzített nyugodt, vidám hangjukon informálták, hogy sajnos nem értik amit mond, és ahhoz, hogy segíteni tudjanak együtt kell működnie. 

Gabusch megnyugodott, és cselhez folyamodott. Azt mondta az automatának, hogy még egy ruhát szeretne vásárolni. És ekkor csoda történt, Szezám tárulj, megnyíltak a csatornák, egy szempillantás alatt egy élő halhoz került. 

Majdnem sírt a boldogságtól, és még a késztetést is legyűrte, hogy frusztráltságát az élő hallal azonnal tudassa. Gyorsan elmondta, hogy két hete vár az új ruhájára, ellenőrizte a címét, amely helyesen szerepelt a Zöld Hal naplójában, ám a ruha mégsem ékezett meg. A Zöld Hal felhívta a Kék Halat, majd átirányította Gabusch Kukacot hozzá, mert ő nem tud segíteni. A Kék Hal elmondta, hogy úgy látja, a ruha úton volt, de mivel senki nem vette át, így azon nyomban kizárták Gabuscht a kék ruha viselésének lehetőségéből. Gabusch csak erőtlenül jegyezte meg, hogy neki nem hagyott a postás hal semmilyen cetlit, vagy értesítést.

Kék Hal visszaküldte Gabuscht a Zöld Halhoz, hogy kérjen ruhát még egyszer. Gabusch várt ismét fél órát, de addig is a Zöld Hal kellemes, direkt a várakozáshoz komponált nyugtató zenéjét hallgathatta. Majd a Zöld Hal újabb halacskájához került, elmondta neki, hogy mi történt, ismét előről, majd ez a Zöld Hal is arra kérte, hogy várjon, mert utánakérdez a Kék Halnál, hogy vajon igazat beszél-e Gabusch.

És bizony igazat, de mennyire! Így csak az a lehetőség maradt, hogy ismét megegyezzenek, hogy Gabusch is Kék ruhát visel ezentúl. Ám Gabuschnak fontos elintézni valója akadt addigra, így megkérte a Zöld Halat, hogy egyezzenek meg később. Zöld Hal nagyon kedves volt, sőt felajánlotta, hogy ő keresi fel Gabuscht, hogy ne kelljen még egyszer az automata halakkal megküzdenie. Gabusch szívét egészen megmelengette a customer care ily magas és figyelmes szintje, iziben mondta, hogy délután négy óra után keressék bártran.

Ütött a négy óra, és Gabusch Kukac csak várt és várt...

És még mindig várt.

De a Zöld Hal csak nem jelentkezett.

Gabusch Kukac így eldöntötte, hogy nem lesz többé proaktív és amúgy meg fak jú, Kék meg Zöld Hal. Egészen kicsinyesen morgott mint egy kishal, hogy nem is ő akarta ezt a ruhaváltást, miért neki kell a telefonköltségeket fizetni, és drága felbecsülhetetlen idejét az automata halakkal tölteni. Így most türelmesen vár, hogyha a ruhacserét akarnak, akkor keressék bátran.

 

 

Kép:stripersonline.com

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr47962380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások