Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

A német tévé gazdag választéka

Évekig nem volt tévém, egyrészt jól megvoltam nélküle, másrészt elhatalmasodott rajtam a sorozatfüggőség, így inkább a laptopon bambultam órákig a képernyőt. Pont ezért, nincs is bajom a készülékkel vagy azzal ha valaki szereti nézni, mert én nagyjából ugyanannyi időt vesztegettem el a gép előtt. A Drágám velem ellentétben imád tévézni, az első dolga miután hazaér, hogy bekapcsolja, és leheveredik az ágyra hogy az elkövetkezendő jó néhány órában bambulja vagy kapcsolgassa. Szerencsére azért lehet vele kommunikálni közben, így gondolom leginkább csak háttérzajnak kell. Ebből kifolyólag eléggé naprakész vagyok, hogy mit mikor és hol nézhetünk meg, így gondoltam összegyűjtöm azokat a hulladék műsorokat, amelyeknek a kistestvére az otthoni adókon is fut. Ezeket ugyanúgy szidják a németek is, mégis ez megy itt is, úgy látszik mindkét országban van egy vastag réteg, amely szívesen nézi. Szerencsére van jó néhány tévé csatorna, ahol viszont tényleg színvonalas riportokat lehet nézni, így aki tényleg szeretne az szelektálhat az adók között. Az alábbi felsorolás természetesen nem fedi a teljes repertoárt, mindössze kiemeltem néhány műsort, amelyeken köszörülhetem egy kicsit a nyelvem.

1. DSDS azaz Deutschland Sucht den Superstar: mivel sosem úgy kezdek el tévézni, hogy egy konkrét programra ülök le, hanem csak bekapcsolódok valahol a sugárzott masszába, így fogalmam sincs, hogy ez a műsor mikor kezdődött vagy hogy vége lesz-e valaha, mert mióta itt élek mindig szó van róla. Ez a gyöngyszem egy Megasztárba oltott X-faktor, jönnek a kis énekes palánták, dalolnak, majd a rendkívül kompetens zsűri eldönti, hogy kíváncsiak-e még a jelöltre vagy sem. Ez amúgy egy vicc, tudjátok ki ülnek a döntéshozói székben? Egyrészt Dieter Bohlen, a Modern Talking-os gigasztár, akinek a "jomahart, jomaszol" című slágerén kívül egyet sem tudok felidézni.

18.jpg

Nincs baj a zenével, mert néhány évesen én is ráztam rá a pelenkámat, de mint szakmai atyaúristent odaültetni, egy kicsit túlzásnak érzem. Főleg amikor a kappan hangján színpadias mozdulatokkal mondja a kis tehetségtelen jelölteknek, hogy mekkora nagy adag fosok. Gondolom kapva kapott a felkérésen, ha már az éneklésből nem él meg, mert ezen a műsoron kívül csak valami idióta reklámban szoktam látni, ahol képen törlik egy deszkalappal. Mellette ül a kedvencem, Mandy Capristo, mint szakmai magasság, vagy csak biodíszlet, remélem a második. Azt meg kell hagyni, hogy nagyon csinos, bár hamarabb lőttem volna be az én korosztályomba mint a húgoméba, de lássuk be, megterhelő ez a sóbiznisz. A kis Cuki valami tehetségkutatóban tűnt fel mint egy Cicabanda énekese, vagy mi, utána ledobta a textilt az FHM-ben, majd megválasztották mint a legszexisebb nő a Földön evör, utána meg hip-hop a zsűriben találta magát. Ahol mindenkire ugyanazzal a retardált fejjel mered, hogy legszívesebben tarkón csapnád, hogy szállj már le a magas sámlidról, de félő, hogy akkor a vakolattal együtt a komplett arca is leesne az asztalra. Ha esetleg miközben szapultam szegényt átsiklottam valamelyik zenei mérföldköve felett, szóljatok. A másik két tagtól nem viszket a tenyerem annyira, az egyik egy kicsit lányos DJ fiú, olyan mama kedvence, a másik egy idősebb parókás napszemüveges fószer, szerintem ők egész kulturáltan bírálnak. Persze tudom, hogy olyan embereket kell odaültetni, akikkel eladható a műsor, és ez sem egy igazságos műfaj.

A jelöltek pedig ugyancsak széles skálán mozognak, elhoztam nektek a kedvencemet. A tagot a nálunk híressé vált Bikicsunájt-os fickóval tudnám párhuzamba állítani, de az itteni sztár legalább a saját szerzeményével kápráztat, és hiába nem jutott tovább, annyian töltötték le a zenéjét, hogy egyrészt már abból jó kis summát gyűjtött össze, másrészt készített vele egy rapper egy klippet, szóval lehet, beindul emberünk karrierje. A szám címét talán a Nekem tökmindegy-re lehet fordítani. Egy hosszabb reklámot nyomtak be a klip elé, sajnos nem lehet átugrani, de szerintem érdemes kivárni a performanszot. 

 

2. Dzsungelcamp, nálunk Celeb vagyok ments ki innen címen futott, azaz németül "Ich bin ein Star -Holt mich hier raus!" A teljes koncepció egyezik, ismert emberekkel etetnek undorító élőlényeket amíg ki nem esnek a játékból. Ebből egy részt sem néztem végig, úgyhogy nagyjából ennyi maradt meg, valamint egy öregember, aki hajlott háttal, és lógó pöccsel mászkált az erdőben. 

3. Der Bachelor: tudjátok ez volt az az ultragáz műsor talán Noszály Sándorral néhány éve, ha jól emlékszem leforgattak egy blokkot vele, aztán egyet a nagycsöcsű Anikóval, ám utána kikopott a tévéből az érdeklődés hiánya miatt. Véletlenül néztem bele egyszer vagy kétszer néhány percre, mert többet nem tudtam befogadni. Adott ez a mindenféle szexepilt nélkülöző férfiatlan metroszexuális nyüzüge pali, meg 12 EGYFORMA nő. Vagy lehet csak nekem tűnt úgy, de mintha mind a Barbigyárból jött volna, hozták a szabványnak megfelelő aranyszőke/barna hajat, bronzosra fújt bőrt, műszempillát, ragadós, nedves vörös rúzst, és kissé butácska, tátott szájú és áhitatos szemekkel bámuló arcot. Közben gondolkodtam, hogy tényleg ennyiből áll a jónőség? Ahelyett, hogy azon gondolkodnék, hogy tartsam fenn a Drágám érdeklődését, mivel pont ma álmodta azt, hogy valami fekete hajú, feszes testű nővel volt bezárva egy hotelszobába, és a nő meg akarta erőszakolni, de közben hallotta, hogy jövök fel a lépcsőn, és bepánikolt (aztán sajnos felébredt, pedig kíváncsi lettem volna, hogyan végezte a nő, a szekrénybe zárva vagy kizuhanva az ablakon). Szóval lehet csak be kéne fejeznem a zabálást, ledobnom a babahájat, többet járni szoliba, aztán nem lennének többet nedves álmai fiatal Pocahontasokról.

4. Die Geissens: a német Győzikéék, bár ők már léptek egy szintet a szar eladásában, sőt arról könyvet is adtak ki, valamint a remekmű hangoskönyvben is meghallgatható. Egy négy tagú család kalandjait követhetjük nyomon, amelyben Robert és Carmen mint Papa és Mama szerepelnek, és a két kis hülye majom elkényeztetett kislányuk, kapaszkodj meg, Davina Shakira és Shania Tyra. Az ő életüket lehet hétről hétre követni, és mint mondottam már egy fokkal jobbak a hazaiaknál, mert volt annyi eszük, hogy kiharcolják, hogy a kamerákkal ne a házukban forgassák le az életüket, hanem a világban utazgatva. Így azért lapátolnak be milliókat, hogy egyik luxus szállodából a másikba utazva, magánrepülőzve, helikopterezve, mindenféle szuper programokat kipróbálva kamerázzák őket. Ha a sok hülye arra kíváncsi, ahogy Carmen veszekszik a reszelős hangján Roberttel, akkor egészségükre; kérdem én, hát nincs igazuk? 

die-geissens-gruppe03-qf-1204000.jpg

 

5. Az Eva sucht Adam című műsor ékes példája annak, hogy mindig van hova süllyedni, csak kellőképpen bizarr és beteg fantáziával megáldott kreatívokat kell a szerkesztői székekbe ültetni. Ez egy valóságshow, Éva keresi Ádámot címmel fut, a licencet a holland testvércsatornától vették meg. A lényege, hogy a játékosok anyaszült meztelenül játszanak egy trópusi szigeten, ahol Éva keres magának palit, így újabbnál újabb Ádámokat kap maga mellé, és mindig eldöntheti, hogy az adott kettőből ki maradjon mellette. Én ezt egyszer néztem meg félig művelődés céljából, mert ilyentet még soha nem azelőtt. Adott egy tök átlag lány, széles csípő, kis mellek, lapos fenék, szóval nem egy playmate jelölt, és szegénykémnek még arra sincs lehetősége, hogy ruhákkal javítson az arányokon. Az ő kegyeiért küzdenek az Ádámok (na ahogy azok is kinéznek, abban szegény Évának nincs sok köszönete) mindenféle feladatokat teljesítve, majd minden epizód végén kiválasztja Éva, hogy ki maradjon éjszakára. Hmm. Végül is kamerák nélkül nem is olyan rossz ez a játék, feltéve ha én választhatom ki katalógusból a szigetre érkező fiúkat. (ok, tudom, bocs ez szexista volt).
Gondoltam jó leszek, és mellékelek egy képet arról a kettőről, akiket az egyetlen általam megnézett részben láttam. Nekem csak az a fura, hogy ők nem tartanak attól, hogy ezután legfeljebb csak pornófilmekben kaphatnak majd állást? Vagy olyan sokat fizettek nekik az adásért, hogy mindegy? Vagy nem szóltak nekik, hogy az egész országban vetítik a műsort?

nackt.jpg

6. Germany's Next Topmodell: azaz a Topmodell leszek amerikai műsor német változata Heidi Klummal. Mivel ma már úgyis bevettem a baszogató pirulát, nem fogom magam vissza, így muszáj megkérdeznem, ki tudja ezt a Heidi nőt elviselni? Azt aláírom, hogy jól néz ki, de amikor megszólal legszívesebben felcsavarodnék a függönyre. Az a tömény hülye picsaság, ami árad belőle, azon a hangfrekvencián ami van neki, nagyon nehezen tolerálható. Gondolom mivel a németek nemzeti büszkesége, ezért választották őt mint szakmai vezető, amellyel  -ellentétben a DSDS zsűritagok kompetenciájával- nem is vitatkozom, mint modell nem hiába top, érti a szakmáját, csak jó lenne ha nem beszélne és nem meredne a kamerába a gülü szemeivel. Ezt a műsort bevallom nézzük csütörtökönként a Drágámmal, kicsit eldagonyázva a tévészennyben, gondolom ő félmeztelen modell jelölteket remél, én meg elnézem ahogy fodrászolják meg sminkelik a lányokat. Azt értem, hogy itt a németeknél nem olyan egyszerű szép lányokat találni, ÉS a modellek nem feltétlenül klasszikus szépségek, de ezek a tehenek (nem súlyra, hanem finom nőiességre értve) túltesznek minden várakozásomon, nem is tudom, hogy bírtak összeterelni ennyit egy rakásra. Még csak az első részeknél tartunk, de már olyan indulat és agresszió van a fiatal tizen-huszonéves lányok között, hogy egy női börtön keménymagja is meghunyászkodna előttük.
Talán ha kettő lányt láttam, akinek modell arca van, a többi csak szerepel, gondolom hogy legyen kinek kiesnie a játékból. Mert itt is mint a Hegylakóban a végén csak egy maradhat, ő pedig megkapja a modellszerződést, a pénzt és a kocsit. A műsor amúgy arról szól, hogy órákig sírnak a lyányok, mert levágtak egy centit a hajukból, vagy mert befestették, aztán lefotózzák őket, közben Heidi riszálja magát itt-ott a szikkadt combjain.
Miközben a soha véget nem érő bőgést néztem felmerült bennem, hogy a manökenpalántáknak fogalmuk sincs arról, hogy a modellkedés erről szól? Bérbe adod a tested, amelyen bizonyos határokon belül a megrendelő olyan változtatásokat eszközöl amire szüksége van. Persze ha valaki felküzdi magát olyan magasra, hogy már egy marék homokot is el lehet adni a nevével, az más tészta, akkor már ő diktál, na de addig, örüljön ha beválogatják.

7. Wer wird Millionär: gondolom kitaláltátok, a Legyen ön is milliomos apukája, ezt a műsort szeretem, bár korábban is néztem a Vágóval, sőt egyszer egy felvételre is elvittek minket az iskolával, és a közönség soraiban ülhettem. Benne voltam a tévében, benne voltam a tévében, benne... na jól van ájjále. Itt esélyem sincs, hogy jól válaszoljak a kérdésekre, mert mire felfogom hogy mit jelent, a jelölt már válaszolt is rá. A műsorvezető pedig telitalálat, neki tényleg jól áll a flegma bunkó szerep.

8. Berlin Tag und Nacht: Ugye azt hittétek, hogy az Éjjel-Nappal Budapest egy originál magyar szülemény, egy hungarikum a sugárzott műsorok egén?! Sajnos el kell hogy szomorítsak mindenkit, mert az alapötlet, miszerint alul iskolázott drogos és/vagy alkoholista ribkókat zárnak össze hasonló kvalitásokkal rendelkező ifjakkal, hamarabb megfordult a német műsorszerkesztők fejében. Ebből a nem is tudom milyen hosszan tartó egybefüggő üvöltözésből álló adásból egyet sem sikerült megnéznem, mert már a beharangozó reklámja láttán is ágyba vizeltem két napig. 

Az utolsó említésre méltó műsort már nem is szedem pontba, ő a Tatort, magyarul Tetthely névre hallgat, elvileg ez az a műsor, amely minden vasárnap este a tévé elé szegezi a német lakosságot. Egy hagyományos krimisorozat, de mivel nem nézem nem sokat tudok róla. Vannak családok, ahová a Tatort alatt csak haláleset bejelentése esetén lehet telefonálni, különben veszélybe kerülhet a jó kapcsolatunk. Ez a műsor a cseresznye a németek Krimifétis tortáján, így a hét többi napján vagy az elmulasztott rész ismétlését vagy egy másik svéd/német krimit néznek kötelező jelleggel.


Láthatjátok, különböző ország, emberek, kultúra, mégis ugyanazzal a szennyel öntenek itt is nyakon, bár nézni itt sem kötelező, vagy át lehet kapcsolni máshova.

 

Kép: s1.zetaboards.com, rtl2.de, lessentiel.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr447250785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StanLee · https://newsroll.net 2015.03.09. 08:26:32

Csak egyet hagytal ki, a Stefan Raab fele TV Total-t.

Nekunk sincs TV-nk, de mivel sokat utaztam, igy a szallodaban estenkent neha oltem az egysejtjeimet ezek kozul valamivel. De megprobaltam inkabb valami ertelmesebb hircsatornat dokumentumfilmmel keresni.

Amugy elegge nagy a szenny a nemet adokon. Meg mindig jobban jarsz, ha sorozatozol, esetleg egy Netflix vagy Amazon Prime elofizetest beszerzel, es azon nezel valamit.

gabuschka 2015.03.09. 11:37:50

@StanLee: Ezt nem ismertem, valahogy sosem sikerült még odatévednem, de gondolom élhetek nélküle. :-)
Ha művelődni szeretnék, akkor ARTE vagy ServusTv, így legalább van más alternativa a kereskedelmi csatornák helyett.

StanLee · https://newsroll.net 2015.03.09. 13:46:42

@gabuschka: Javaslom a TV Total megismereset. Nem nagy cucc, kb. 20 eve megy, olyan majdnem mint a fabri. Amugy en is az arte/3Sat, N24, ntv, Phoenix, ill. az ARD es a ZDF dokumentum musoraira eskuszom.

gabuschka 2015.03.09. 19:39:01

@StanLee: Megnézem mindenképp, legalább kicsit művelődöm még a témában.

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2015.03.12. 09:30:50

Azért sikerült inkább a franchise-os dolgokat összeválogatnod, vagy mostanság már nincs is igazi német műsor a tévében?

A Tatort alap, még kocsmában is nézheted több helyen. Legalábbis Kölnben a Tankstelle és Zum Goldenen Schuss nevű helyeken volt rá lehetőség.

gabuschka 2015.03.12. 19:25:35

@Sledger: Igazából fogalmam sincs, mert én mindig csak ezekbe futok bele. Ha meg valami érdekeset látok, az általában valamilyen riport vagy film, de még nem tűnt fel, hogy ugyanahhoz a műsorhoz tartoznának.
Még sosem voltam Kölnben, pedig két órára van, lehet majd az első Tatort-omat ott nézem meg. :-)

Sledger · http://krikett.blog.hu/ 2015.03.13. 09:35:15

@gabuschka: valószínűleg ezek mennek a mainstream csatornákon. Ha német hotelben vagyok, akkor ZDFKulturt nézem. Vagy Sport1-et :)

Köln megér egy hétvégét, a hampló blogon művelődhetsz a témában.

gabuschka 2015.03.13. 20:00:08

@Sledger: kösz a tippet, már nézelődöm. :-)

nemszólokmégegyszer 2015.03.14. 10:45:02

GABUSCHKA! Te tényleg nem láttál még tatortot? Gyorsan kezd el keresni, mert a Derrickről már végleg lecsúsztál /Horst Tappert bácsi bűnös náci múltjának kiderülésével azonnal levette az összes csatorna a műsorról, a médiahatóság pedig örök időkre betiltotta./ Az éjjelnalhányokbudapest eredetijét először német adón láttam /annyit tudok németül, hogy egy boríték hátán elférne, no nem kerek mondatokat, csak szavakat, pl. három sör, ami 11-ig mehet/, de 3 perc alatt levágtam, hogy álralitty műbalhés só. Amikor pedig a görnyedt farkalengető bácsit, akkor pedig szerintem a magyar RTL-re kapcsoltál, és Benkő bakfarkot láttad. :-) Van még mit tanulniuk, mert nekik nincs Győzikesójuk.

nemszólokmégegyszer 2015.03.14. 18:49:04

És ha már nem sokat tv-zel, biztosan sekat sétáltok. Erről itt egy geg. :-) www.youtube.com/watch?v=7MIMJcfNMjY

gabuschka 2015.03.16. 12:16:36

@nemszólokmégegyszer: Egyszer néztem bele, de akkor még nem értettem a németet, azóta meg valahogy mindig lemaradok róla. A stand up-os videó tetszett. :-DD Én is szeretek sétálni!

gabuschka 2015.03.16. 12:18:11

@Sledger: a színésznőt rengeteg tévéfilmben látom, de nem tudom ki ő. Megnézem a filmet, kíváncsi vagyok mit alkotnak a németek romkom-ban. :-)

Szerző

Címkék

18+ (1) advent (3) Albufeira (1) Algarve (1) amszterdam (1) anyós (2) asztrológia (1) babanaplo (4) babysitter (1) barat (1) bicikli (1) blog (34) Braunfels (1) brazíl (1) Brazília (4) Budapest (1) BurgEltz (1) célok (1) cipő (1) Corcovado (1) diszneb (3) Drágám (18) dsds (1) egyetem (1) egyperces (23) eljegyzés (2) emberek (2) emlékek (1) énblog (25) esküvő (4) ételek (5) étterem (2) Faro (1) felhívás (1) felolvasás (2) fesztiválok (1) filmek (2) fodrasz (1) fogyokura (3) fokhagyma (2) frankfurt (4) Frankfurt (30) gaszto (1) generációk (3) gyerekvállalás (4) halaadas (1) hetiinstagram (11) hetinsta (10) Hetinsta (1) hétköznapok (1) hotel (14) Igoat (2) INFJ (2) info (2) Instagram (2) interju (13) Introvertált (2) introvertáltkihívás (1) iroda (2) ismerkedés (1) Janikovszky (2) JanikovszkyÉva (1) játék (1) joga (2) karácsony (4) karácsonyivásár (1) kastély (2) kávézók (1) kecske (1) képek (1) kérdőiv (10) kétkeréken (1) kiállítás (2) kikicsoda (2) kínai asztrológia (1) kirándulás (1) klinika (5) kollégák (2) költözés (2) kritika (1) kultúra (5) kupi (2) lackfijanos (1) látnivalók (14) leg (12) leggings (1) levendula (1) lista (24) Lohrberg (1) Loulé (1) magyar (4) Magyarország (3) magyaros (1) meditáciò (2) meditálók (1) menüterv (1) mindennapok (4) motivációslevél (2) munka (26) munkahely (3) munkakereses (11) nászút (1) német (1) németegység (1) németek (30) Németország (48) Neuschwanstein (1) nézelődöm (18) nyaralás (12) nyelv (3) nyelviskola (2) nyelvtanulás (4) Olaszország (1) orvosnál (5) párkapcsolat (9) parkoló (1) párválasztás (7) phuket (1) Portugália (2) praktikus (1) probanap (1) programok (1) Quarteira (2) recepciósok (1) recept (3) reggeli (2) rend (1) Rio de Janeiro (1) Róma (1) sarkosvelemeny (12) Schwangau (1) Schweinehund (1) Skyline (1) sport (1) Stáblista (2) Strasbourg (1) süti (2) szálloda (2) szauna (2) személyes (5) szerelem (3) szilveszter (3) szingli (3) színház (1) szomszédok (1) szórakozás (2) sztorizgatás (8) tábor (2) TagderEinheit (1) tanulás (3) tengerpart (5) terhesség (11) tévé (3) Tihany (1) tüntetés (1) uszoda (1) útinaplók (13) vacsora (1) Valentinnap (3) városnézés (18) vásárlás (1) vendégek (13) Vipassana (2) virsli (2) vlog (2) wg (3) zene (2) Címkefelhő

Hozzászólások