Személyes blog, mindennapok és sztorizgatás. Mesék Frankfurtból.

Kezdd itt

Szia! Örülök, hogy benéztél, remélem találsz nálam hasznos és/vagy szórakoztató tartalmat. Gabi vagyok és Gabuschka néven írom a blogot már több mint három éve. A Rólam menüpontra kattintva elolvashatod a teljes bemutatkozásom.

Miről olvashatsz nálam?


Egy személyes blogot vezetek, így amellett, hogy rendszeresen írok az életünkről (a német-brazil férjemmel élünk közel három éve Frankfurtban), mesélek a látnivalókról és igyekszem hasznos tippekkel is szolgálni a városról. Szeretnék információt nyújtani mindenkinek aki Frankfurtba, Németországba igyekszik látogatóba, vagy akár ideköltözne.

Az elmúlt néhány évben összegyűlt jó pár bejegyzés, így az alábbiakban segítek az eligazodásban. A egyes menüpontok alatt a következő információkat találod:

Frankfurt: 2013 szeptembere óta vagyok boldog lakója ennek a kis mérete (kb. 700 ezer lakos) ellenére is metropoliszként emlegetett városnak, amelyről sokunknak csak annyi ugrik be, hogy “óh Frankfurt, ott van valami nagy repülőtér, ugye? Meg egy könyvvásárról is hallottam.”

Természetesen Frankfurt ennél sokkal több és színesebb, rengeteg szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget nyújt, így ebben a menüpontban hasznos információkat és városnézős tippeket osztok meg. Az oldal folyamatosan frissül, így ha valami érdekel, de nem találtad meg, nyugodtan kérdezz üzenetben, vagy emailben. (lásd: Kapcsolat)

Legolvasottabb: itt gyűjtöttem össze a legnépszerűbb írásaimat.

A menüpontok alatt található írásokon kívül a következő témákban találhatsz olvasnivalót:

Interjúk: A “Bemutatom a szomszédom” sorozat keretében Németországban élő magyarokat mutatok be, akik mesélnek a beilleszkedésröl, a munkavállalásról és a mindennapjaikról. Férfiak, nők, diákok vegyesen engednek betekintést az életükbe és mesélik el, hogy ők hogyan élnek és élnek túl Németországban. 

Külföldre költözve sokan szembesülünk hasonló problémákkal vagy nehézségekkel, a kezdeti eufóriát hamar felválthatja a bosszankodás, mert nem úgy működnek a dolgok, ahogy azt korábban megszoktuk. Hiába a magyarhoz hasonló kultúrájú országba érkeztünk, a beilleszkedés, a helyi szokások megtanulása és elfogadása során nehézségekbe ütközhetünk. Ehhez nyújthat kis segítséget, ha elolvasod az interjúkat és látod mások hogyan lendültek túl a kezdeti nehézségeken.

Ha esetleg úgy gondolod, hogy a történeted tanulságos vagy a megszerzett tapasztalataid segíthet másoknak is, valamint szívesen szerepelnél a sorozatban, akkor jelentkezz az alábbi email címen: frankfurtimesek(kukac)hotmail.com, én pedig megírom a részleteket.

HetInsta: tavaly indítottam a blog Instagram oldalát, frankfurtimesek név alatt találhatsz meg. A HetInsta egy hetente, vagy kéthetente jelentkező állandó rovat, amelyben egy bejegyzésbe gyűjtve és kis háttérinformációval megfűszerezve képekben tálalom a heti programom. Többnyire Frankfurt nevezetességei, kedvenc kávézóim és éttermeim kerülnek bemutatásra. Néha azért becsúszik egy-egy szelfi is. 

Blog: Itt találod a személyesebb, az életünkről szóló írásokat. Az alábbiakban egy kis segítséget kínálok, hogy könnyebben megtaláld ami érdekel. Két országban összesen közel öt évet dolgoztam három különbözö hotelben, recepciósként. Egy szállodában mindig történik valami, így sokszor írtam a mindennapokról, a betérő vendégekről, és a kollégákról is. Ha kíváncsi vagy történetekre a szállodás világból, akkor kattints ide.

Férjemmel közel három éve próbálkozunk a teherbeeséssel, az ezzel kapcsolatos próbálkozásainkat, a Babanaplót itt találod. Hasznos lehet, ha ugyancsak Németországban vágnál bele a gyerekvállalásba, vagy csak érdekel hogyan zajlik az élet egy németországi meddőségi klinikán. Ha szereted a személyes hangvételű blogbejegyzéseket, szívesen nevetnél velünk és/vagy rajtunk, akkor kattints ide!

Kapcsolat
 

Kérdéseidet, észrevételeidet a 

A frankfurtimesek(kukac)gmail.com email címen vagy a Facebookon várom!

 

Hírlevél

 

Iratkozz fel, ha szeretnéd a jövőben havonta egy emailben megkapni az összes posztot és a bloggal kapcsolatos hírt. Bármikor leiratkozhatsz!


* kitöltendő mezők

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://frankfurtimesek.blog.hu/api/trackback/id/tr1512112525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szerző

Korábbi bejegyzések

Hozzászólások

  • Zsuzsa Kirsh: Szia Gabushka! Jó olvasni az írásaidat:) Én Berlinben életem évekig, most újra Magyararországon, m... (2019.05.13. 07:19) Rólam
  • gabuschka: @sellőlány: :,-D Akkor a lényeg, hogy értjük egymást! (2016.11.03. 19:43) Nincs új a nap alatt
  • gabuschka: @GizilányaJudy: Szia, igen német család volt. Tényleg inspiráló a történet! :-) (2016.10.30. 15:28) Bemutatom a szomszédom 5 - Ismerd meg Vikit!
  • gabuschka: @Évi1987: Nyugodtan, olvasgass és írj, ha van mondanivalód. Mindig örülök, ha valaki hozzászól, jó... (2016.09.29. 21:17) Milyen az idő odafent 2, avagy a magasság előnyei és hátrányai
  • gabuschka: @sellőlány: Egyetértek veled, nagyon jól összefoglaltad a probléma lényegét. Azt azért eldőntőtte... (2016.08.25. 21:14) Reagálok
süti beállítások módosítása